Crónica de un concierto - Guevara

Páginas: 8 (1821 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014

Crònica d'un concert:
GUEVARA









Raquel Pérez Hidalgo
1r de batxillerat A
Arts escèniques 2013-14
INS Serrallarga
ÍNDEX

Pàgina
1. Fitxa tècnica i artística ............................................................................. 2

2. Text ...................................................................................................... 3 – 5

3. Posadaen escena .................................................................................... 5

4. Funció ....................................................................................................... 6

5. Particularitats …....................................................................................... 7

6. Ambient extern…..................................................................................... 7
1. Fitxa tècnica i artística
Guevara és un grup musical d'estil pop format per Lidia Guevara (vocalista, 31 anys), Jordi Bastida (guitarrista, 26 anys) Ismael Alcina (baixista, 28 anys), Andreu Cañadell (pianista, 30 anys) i Salvador Toscano (bateria, 37 anys).

Lidia Guevara, la líder de la banda, va néixer el 10 d'agost de 1982 a Sant Vicenç delsHorts, Barcelona.
A l'adolescència va aprendre a tocar la guitarra i el piano de forma autodidacta i va començar a escriure cançons arrel de les seves experiències.
L'any 2011 va treure el seu primer àlbum titulat Memoria de elefante amb 11 cançons autobiogràfiques que representaven diferents capítols de la seva vida.
Aquest 2014 ha estrenat Héroe del Universo, un CD dedicat totalment algermà de la bandleader, el qual va morir fa 2 anys. Aquest cop tan fort va fer veure a Lidia Guevara que devia dedicar tot un àlbum a qui va ser el seu mestre particular. El disc està composat per 14 cançons on es mostra tot el procés de recuperació després d'una pèrdua, reflectint a través de les paraules, la música i l'expressió vocal sentiments de ràbia, amor, tristesa, nostàlgia, optimisme, lluitai superació.

Photocall de l'entrega de premis de Los Número 1 de Cadena 100 (d'esquerra a dreta: Salvador Toscano, Andreu Cañadell, Lidia Guevara, Ismael Alcina i Jordi Bastida)



2
2. Text
El concert va ser una presentació privada del nou disc que Guevara estrenava un parell de setmanes més tard i la vocalista i el guitarrista van interpretar en acústic tots els temes que aquestincloïa:
-Vencer al huracán: És una cançó en què l'autora es pregunta com es pot superar una pèrdua tan gran com la mort i com pot mostrar-li al món tot el que el seu germà ha sigut per ella a través d'una simple cançó. Mostra un sentiment d'incapacitat i de necessitat de retrobar-se amb ell.

-Payaso supersónico: L'artista explica que ella i el seu heroi jugaven a improvisar paraules, unavegada ell va dir: “payaso... supersónico” i ambdós
Portada de l'àlbum “Héroe del Universo” es van posar a riure. Ella li va prometre que aquesta paraula seria el títol d'una cançó del seu pròxim àlbum. Guevara també explica que el seu germà era una persona amb molt sentit de l'humor que sempre estava fent riure a tothom però hi havia moltes nits que el sentien plorara la seva habitació, tot i que mai digués res a ningú i cregués que no se n'adonaven. I doncs, la cançó tracta de totes aquelles persones que sempre estan rient i fent riure als altres i per dintre realment no estan tan bé.

-No voy a llorar: Aquest tema és el primer single de l'àlbum i va ser l'última cançó composada per Lidia Guevara on conclou tot el procés que ha fet al llarg dels últimsdos anys. Treu la seva part més optimista donant a entendre que al cap i a la fi això és el que hi ha i que s'ha d'aprendre a conviure amb els problemes si no els pots vèncer. També mostra l'admiració que sent cap al seu germà.

-Años luz: L'artista recorda el seu heroi en l'època de la infantesa i promet que realitzarà tot allò que li va quedar per fer a ell en vida.


3
-Aprender...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cronica (concierto)
  • cronica concierto
  • Cronica Concierto Natalia Lafourcade
  • Crónica de un concierto
  • Crónica último concierto de Pereza
  • Conciertos
  • el concierto
  • conciertos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS