Cubisme

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (362 palabras )
  • Descarga(s) : 10
  • Publicado : 21 de febrero de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
http://www.youtube.com/watch?v=tC75J-blZjs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=V2HN9odrPpo&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=NJ8U0fkC-00&feature=related

-----------------------Cubisme és un moviment estètic que va ocórrer entre 1907 i 1914, tenint com principals fundadors a Pablo Picasso, considerat el líder del moviment, i Georges Braque. El cubisme tractava les formesde la naturalesa per mitjà de figures geomètriques, representant totes les parts d'un objecte en un mateix pla. La representació del món passava a no tenir cap compromís amb l'aparença real de lescoses.

ARTISTES: Picasso (1881-1973), Braque (1882-1963), Juan Gris (1887-1927)

CARACTERÍSTIQUES DEL MOVIMENT

- El cubisme tractava les formes de la naturalesa per mitjà de figures geomètriques,representant totes les parts d'un objecte en un mateix pla. No volen imitar la realitat, sinó la idea de realitat que posseeix l'artista.

- Aconsegueixen el volum gràcies al color i a formesdefinides i geomètriques, sense ajuda de la perspectiva.

- El cubisme és una reflexió intel·lectual i visual sobre la forma. Malgrat l'aspecte d'alguns quadres cubistes, la forma sempre va serrespectada, no creuant mai el llindar de l'abstracte.

- Els grans volums es trenquen en altres més petits. Així, queda trencada també la línia de contorn, s'interromp el traç lineal. Per això, es compara elresultat d'aquest procés amb el reflex en un mirall trencat o amb la visió a través d'un calidoscopi.

- Els temes més freqüents són: retrats, naturaleses mortes urbanes: arbres, cases, ampolles,fruiters, gots, guitarres i altres instruments musicals, i altres objectes senzills: els elements que es disposen de manera caòtica sobre la taula d'un cafè.

- Incorporen el “collage” amb papers dediari, roba, vidre i sorra.

Comparteixen determinats aspectes com pensar que la natura està formada a partir d’esferes, cons i altres figures geomètriques o la nova admiració per l'art dels...
tracking img