Cultura Olmeca

Páginas: 2 (341 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Els olmeques van ser un poble que va ocupar una petita extensió del territori de Mesoamèrica. Els inicis de la seva cultura es produeixen al voltant de l'any 1250 aC i acaben aproximadament pelsvoltants de l'any 500 aC La ciutat olmeca més antiga registrada es la San Lorenzo (1500 aC aprox.) situada a la conca del riu Coatzacoalcos en l'estat mexicà de Veracruz. L'inici de la culturaolmeca va ser a San Lorenzo, on va començar al voltant del any 1150 aC, època de la daten la majoria de les escultures i elements arquitectònics que caracteritzen a la cultura olmeca i que actualment estroben allà.

S'han trobat en aquella mateixa zona elements de terrisseria, figures i fragments de ceràmica que corresponen al període de creixement entre l'any 1500 aC i l'any 1150 aC L'ús delbasalt i de l'obsidiana van començar a destacar-se en aquella època.

Els olmeques van ser els primers en desenvolupar una escriptura jeroglífica per al seu llenguatge, l'exemple més recent datadel 360 aC Aquest poble va ésser, potser, el que va originar el joc de la pilota tant prevalent entre les cultures posteriors de la regió. El van fer servir amb propòsits recreatius i religiosos;certament ells hi van jugar, inclús abans que alguna altra cultura ho hagi documentat.





Cap olmeca, La Venda
El nom olmeca significa gent de goma en la llengua nàhuatl, referint-se ales boles de goma que es feien servir pel joc de la pilota. Aquest era el nom asteca per la gent que va viure en aquesta àrea en l'època dels asteques. Els primers exploradors moderns van aplicar elnom olmeca a les runes i l'art redescobert en l'època dels asteques molt abans que fos entès que aquests foren abandonats fa mes de mil anys abans de l'època en què els asteques els coneixien comolmeques. No se sap quin nom en els Olmeques antics van utilitzar per anomenar-se a sí mateixos: alguns descobriments més recents de Mesoamèrica sembla referir-se als olmeques antics com tamo
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cultura olmeca
  • Cultura olmeca
  • Cultura Olmeca
  • Cultura olmeca
  • CULTURA OLMECA
  • cultura olmeca
  • Cultura Olmeca
  • Cultura Olmeca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS