Cultura organizativa

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (499 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
La cultura organitzativa es un terme que mesura els aspectes essencials, però no visibles, constituïts per les, valors, creences, percepcions bàsiques, que es concreten en les organitzacions. Desd'aquest punt de vista, la cultura organitzacional arriba a ser una de les majors fortaleses d'una organització si aquesta aconsegueix desenvolupar-se adequadament, en cas contrari podria transformar-seen una de les principals debilitats.
Per això és que resulta tan important que una empresa es preocupi per renovar de manera constant la seva cultura.
La cultura té a veure amb el procés desocialització que es dóna dins d'una empresa, a través
d'una objectivació social. No existeix organització sense una cultura inherent, que la identifiqui, la
distingeixi i orient el seu accionar i maneresde fer, regint les seves percepcions i la imatge que els seus
clients tinguin d'ella. Les manifestacions culturals són al seu torn categories d'anàlisis, a través
de les quals es pot dur a terme eldiagnòstic cultural en una empresa. La funció de la cultura no pot ser una altra que la de guiar el comportament cap a les maneres d'acció que convenen a l'organització i als seus objectius. Lacultura dins de l’Organització es l’element diferenciador de l’empresa i com a tal, pot ser establida sota una sèrie de punts claus que s’hauran de adequar a cada empresa.

1. Missió/Visió/Objectius.Claredat en la missió, en els objectius, el grau en què els membres perceben clarament el que desitja l'organització aconseguir o mantenir. Apreciació per les normes i conductes que han d'existir.
2.Sistema de Valors. Aclarir de forma expressa, els valors desitjats que sustentessin l'estratègia els quals no han de ser imposats, sinó compartits per tot el personal de l'organització.

3. Hàbitsde Treball. Tipus de nivell d'activitats fonamentals dins del treball mateix, el com es fan les coses en l'empresa. Com es percep i tracta al client, com s'elaboren els informes, el tipus de...
tracking img