Curriculum ocult

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (854 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de mayo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
ACTIVITAT 5: CURRÍCULUM OCULT

1- Identifiqueu els objectius explícit

Els objectius explícits són aquells que figuren detallats al currículum oficial, per tant, són aquells objectiusque els alumnes han d’assolir en aquella etapa concreta. A continuació, es nombren els objectius explícits que figuren al currículum juntament amb el seu anàleg a la pel·lícula:

- Aprendre ambi a través dels altres, gaudir de la relació i integrar-se en el grup establint relacions afectives positives: un exemple d’aquest objectiu a la pel·lícula seria quan tots els nens petits estanparlant amb el docent sobre que volen ser de grans; hi ha una interacció entre ells i tots estan aportant els seus coneixements (sobretot quan parlen de qué fa un veterinari).

- Expressar-semitjançant la paraula, gestos o joc: un exemple d’això seria totes les converses que el professor manté amb els seus alumnes; quan parla amb el Juju sobre per quá va a l’escola, quan fa el dictat amb elsalumnes més grans…

- Aprendre i gaudir de l’aprenentatge, qüestionar-se coses: l’exemple més clar d’aquest objectiu és quan, a partir del diàleg, el professor fa reflexionar al Juju sobre tot elque pot aprendre a l’escola.

- Identificar-se com a persona, coneixement del propi cos: un exemple d’aquest objectiu és quan el Juju està natejant els seus dits juntament amb el professor i,tots dos, comencen a nombrar-los.

- Ser i actuar de manera autónoma: al principi del fragment de la pel·lícula surt l’autonomia de un dels nens el qual està intentant penjar un mural a laparet.

2- Quins aprenentages realitzen?

A part dels objectius explícits nombrats anteriorment, existeix el anomenem currículum ocult que són tots aquells aprenentatges i lliçons queneixen a l’aula d’una manera natural i gràcies als objectius explícits; aquests aspectes no figuren al currículum oficial.

Al fragment escollit de la pel·lícula hi trobem diversos coneixements...
tracking img