Curriculum ocult

Páginas: 4 (854 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2010
ACTIVITAT 5: CURRÍCULUM OCULT

1- Identifiqueu els objectius explícit

Els objectius explícits són aquells que figuren detallats al currículum oficial, per tant, són aquells objectiusque els alumnes han d’assolir en aquella etapa concreta. A continuació, es nombren els objectius explícits que figuren al currículum juntament amb el seu anàleg a la pel·lícula:

- Aprendre ambi a través dels altres, gaudir de la relació i integrar-se en el grup establint relacions afectives positives: un exemple d’aquest objectiu a la pel·lícula seria quan tots els nens petits estanparlant amb el docent sobre que volen ser de grans; hi ha una interacció entre ells i tots estan aportant els seus coneixements (sobretot quan parlen de qué fa un veterinari).

- Expressar-semitjançant la paraula, gestos o joc: un exemple d’això seria totes les converses que el professor manté amb els seus alumnes; quan parla amb el Juju sobre per quá va a l’escola, quan fa el dictat amb elsalumnes més grans…

- Aprendre i gaudir de l’aprenentatge, qüestionar-se coses: l’exemple més clar d’aquest objectiu és quan, a partir del diàleg, el professor fa reflexionar al Juju sobre tot elque pot aprendre a l’escola.

- Identificar-se com a persona, coneixement del propi cos: un exemple d’aquest objectiu és quan el Juju està natejant els seus dits juntament amb el professor i,tots dos, comencen a nombrar-los.

- Ser i actuar de manera autónoma: al principi del fragment de la pel·lícula surt l’autonomia de un dels nens el qual està intentant penjar un mural a laparet.

2- Quins aprenentages realitzen?

A part dels objectius explícits nombrats anteriorment, existeix el anomenem currículum ocult que són tots aquells aprenentatges i lliçons queneixen a l’aula d’una manera natural i gràcies als objectius explícits; aquests aspectes no figuren al currículum oficial.

Al fragment escollit de la pel·lícula hi trobem diversos coneixements...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • curriculum oculto
  • Curriculum oculto
  • Curriculum oculto
  • Currículum oculto
  • Curriculum oculto
  • EL CURRICULUM OCULTO
  • El Curriculum Oculto
  • Curriculum oculto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS