Daltonismo

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (678 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
El DALTONISME

Definició, causes i tipus

El químic, naturista i matemàtic John Dalton (1766-1844) va ser un dels principals responsables de l’estudi de la acromatopsia, una enfermetat genètica,congènita i no progresiva que consisteix en una anomalia de la visió. Les seves importants aportacions van fer que la acromatopsia parcial sigui coneguda com daltonisme.
El daltonisme s’enmarca en ladiscromatopsia, que suposa la imposiblitat de distingir els colors. Encara que no tots els daltonics confonen els mateixos colors, el més probable és que no diferenciin el verd del vermell. Eb canvipoden apreciar més matiços del violeta que una persona amb visió normal.
El trastorn del daltonisme está vinculat a un al.lel recesiu lligat al cromosoma X. En el cas dels homes, si l’hereden esconverteixen en daltonics i les dones només son portadores. També es pot adquirir per una enfermetat ocular o sistèmica, o inclús per un traumatisme o medicament.

Els objectes reflexen la llum de formadiferent depenent de les seves característiques físiques, com la seva forma o composició, i noslatres captem aquets rebots amb diferentes longituds d’onda, per medi de l’estimulació que produeixenen la retina, una neuromembrana que cubreix l’ull internament. Aquesta membrana conté uns fotoreceptors que son els que, al respondre a la lluminositat i a les variacions de la longitud d’onda,discriminen els colors que el cerbell interpretarà com a tals.Els cons, un tipus de fotoreceptors localitzats a l retina central que funcionen en condicions d’alta lluminositat, es subdivideixen en trestipus:Protocons sensibles a la longitud d¡onda del color vermell, deutacons sensibles al verd i tritacons senssibles als blaus i grocs.

[pic]
Els tricomàtics: son persones que tenen els tres tipus decons i funcionen correctement, això suposa una correcte percepciò cromàtica.

Els dicromàtics: son persones que tenen dos tipus de cons en ves de tres.

protanopes: individus insensibles...
tracking img