Damià huguet

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (403 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 7 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
ANTOLOGIA POÈTICA DE DAMIÀ HUGUET
•Coneguem la persona
1 Biografia de Damià Huguet, obres i any de publicació:
Damià Huguet (Campos, Mallorca, 1946-1996). Poeta, editor i comentaristacinematogràfic. Autor especialment polifacètic, també es dedica a la fotografia, el periodisme i la pintura.

Envoltat de moment d'esclat cultural que té lloc a Campos des de l'any 1966 amb l'organitzaciód'activitats culturals com els Cicles de Conferències de Campos, els recitals de Nova Cançó o les Festes de les Lletres, l'any 1969 és guardonat amb el premi Blanquerna de Manacor pel poemari Home deprimera mà (1973) i el 1973 obté el premi les Illes d'Or, de l'Editorial Moll, per l'obra Cinc minuts amb tu. L'any 1976 es publiquen els poemaris Carn de vas i Esquena de ganivet. Aquest mateix any creales col•leccions de poesia «Guaret», «Quaderns campaners» i «La garangola» amb l'objectiu de publicar obres d'autors que les editorials més consolidades de Mallorca no tenen en suficient consideració.Amb un funcionament artesanal i amb pocs mitjans, encara que amb un amb resultats importants, aquestes col • leccions es mantenen actives fins l'any1984. Amb Els calls del manobres (1984), últimapublicació de la col•lecció «Guaret»,Damià Huguet tanca la seva etapa com a editor i un cicle creatiu del qual cal destacar els poemaris Ofici de sords (1976 i reeditat el 1994), Traus badats (1978 ), Comun peix dins el Rostoll (1978) i L'encant dels pentenills (1981). Guarets a l'alba (1987) i L'ull dels clapers (1988), obren un nou cicle que seguirà fins Vols des d'Orly (1995). Mor a Campos el 18de juliol de 1996 i pòstumament es publica l'obra Les flors de la claror.

El ruralisme, la sensualitat i el món del cinema, així com l'evocació de la Mediterrània,especialment en la seva últimaetapa, són temes presents en l'obra, extensa i singular,d'un dels poetes més representatius de la literatura catalana de Mallorca de la segona meitat del segle XX.


3 Explica de quina manera es va...
tracking img