Daniel serrallonga

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (268 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
DESCRIPCIÓ D'EN DANIEL SERRALLONGA

Als tres primers capítols de La bogeria, podem trobar una gran descripció tan física com psicològica de DanielSerrallonga.

Per començar, Narcís Oller descriu a Daniel Serrallonga com un home alt que vestia malament. Tenia el cap gros, les celles borroses, els ulls rodons i denina grisa que feien que la seva mirada sigues trista. Era xuclat de cara, descolorit i la seva barba i cabells eren de color roig. Sempre anava amb pantalonsestrets, corbates de colors amb el nus a mig fer, l'americana la portava botonada de dalt a baix per portar coses a les butxaques i mai portava abric.
Tambéera un home estrany, en el qui sempre et fixes, anava sempre sol, molt de pressa i eixugant-se la suor amb la cara d'amoïnat. Molt reservat, llunàtic iinconseqüent. En els últims tres anys, segons el seu amic Armengol, havia canviat molt. Abans era intolerant, decidit, retingut, recelós, estudiant i aplicat, i s'haviaconvertit en una persona racionalista, jugadora i no llegia cap llibre.

Desprès, Narcís Oller presenta el psicològicament el personatge a través de l'actuacióque té al Cafè de les Delícies i amb l'anècdota de les seves ulleres, com un personatge curiós, estrafolari i extravagant.

En conclusió, Daniel Serrallongaa causa de la societat i la pressió familiar es torna una persona més estranya i boja. Com s'ha pogut veure al llibre la societat no estava conscienciada de lagravetat de la malaltia i es burlaven d'ell, això avui en dia, en general, no pasa ja que hi han metges i psiquiatres especialitzats en aquestes malalties.