Davallement de la creu rubens

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2012
Ana Rotger López
2bb

DAVALLAMENT DE LA CREU

“La cortina del templo se rasgó de arriba a abajo en dos partes, la tierra tembló y se hendieron las rocas; se abrieron los sepulcros y muchoscuerpos de santos que dormían resucitaron… el centurión… viendo el terremoto y cuanto había sucedido dijo: verdaderamente éste era Hijo de Dios”

Es tracta d'una obra d'art del pintor flamenc barrocPeter Paul Rubens.
Realitzada al oli sobre plafó. Utilitza unes pinzellades fines, lleugeres i precises, encara que també utilitza pinzellades pastoses pròpies del Barroc.
És una composició amb unesmesures de 420 cm x 310 cm.
Hi existeix un clar predomini de la color sobre la línia. Els contorns dels personatges estan dibuixats amb gran precisió i en el seu colorit alternen un paleta cromàticamolt variada, un domini dels ocres, així com els tons freds, com el blau de la túnica de la Verge (que simbolitza la puresa), i els càlids, com el vermell de la túnica de Sant Joan ( que simbolitza lapassió). Els colors intensifiquen el moviment: a la zona del fons s'utilitza els colors freds i a la zona il·luminada utilitza contrasts cromàtics de colors càlids. Hi destaca la figura de Crist amb unblanc molt potent amb el que aconsegueix donar una forta lluminositat per tal de desviar la vista a la figura principal de Crist.

Observem el focus de llum, ascendent i diagonal, que segueix elbraç de crist, el llençol i el cos de Magdalena.
Dintre de la composició trobem un perfecte clarobscur que serveix per destacar la figura de Crist i també en la manera d’accentuar el volum i lesprofunditat de les figures. També podem destacar el clar tenebrisme propi del barroc.
Parlem d’espai, es tracta d’un espai tridimensional, on la perspectiva usada és la area, difuminant els objectes enrelació de enfora o allunyat de l’espectador.
Els elements que permeten la generació del quadre són, el clarobscur (com hem dit abans), els grans escorços, la col·locació de les figures una darrera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rubensas
  • Rubéns
  • rubens
  • Rubens
  • Rubens
  • Rubens
  • rubens
  • Rubens

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS