Decameró i la pesta negra

Páginas: 4 (886 palabras) Publicado: 4 de enero de 2011
Comentari de text: Decameró (1351) de Giovanni Bocaccio

Immediatament després de la prosperitat del segle XIII, es va produir la crisi de la Baixa Edat Mitjana, la causa de la qual cal buscar-laen l’anomenada “petita deta de gel”, que va provocar una sèrie de males collites, que s’anaven reproduint cíclicament. La seva conseqüència més immediata va ser la fam de la població. D’aquesta manera,amb la població malnutrida, era més propença a agafar malalties, i això va ser precisament el que va passar amb la Pesta Negra, arribada a Occident a través d’uns mercaders genovesos. Els homesmedievals, en una època en què el desenvolupament de la ciència era escàs, poques coses sabien sobre l’origen de la Pesta i sobre com eradicar-la. En veure que els pocs remeis mèdics que hi havien nopodien guarir aquesta epidèmia, l’Església va instigar als fidels a creure que la propagació de la malaltia era per causa divina; Déu els havia enviat aquesta desgràcia per castigar-los. Això es va traduiren un pànic i terror col·lectiu, canviant la vida de tota la població, tant urbana com rural i produint un canvi en la mentalitat de les persones. Florència era una república comercial en constanttransformació, que va començar a viure el seu període d’esplendor al segle XIV, tot i que va patir alguns impediments. La població es va veure afectada per períodes de fam, agreujats pel desbordament del’Arno l’any 1333 i per la Pesta dels anys 1348-1349.
El desenvolupament de la Pesta Negra de 1348 i els efectes de la mort, és precisament el que descriu Boccaccio en el el seu recull de contestitulat Decameró. El fragment de text pertany al pròleg que precedeix al llibre, en el qual Bocaccio narra les conseqüències devastadores a l’arrivada de la Pesta a Florència.
Un dels temes anunciats ésel perquè de la propagació d’aquesta malaltia: l’autor es devat entre si és una causa divina o bé és a causa del mal comportament dels humans, els quals han estat castigats amb la mort. D’aquí en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion A Al Peste Negra La Peste Negra
  • la peste negra
  • La peste negra.
  • La Peste Negra
  • La peste negra
  • Peste Negra
  • Peste negra
  • peste negra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS