Declaració universal dels drets humans

Páginas: 11 (2718 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2011
DUDH

Cristina Pérez Vela

1. Declaració Universal dels Drets Humans

Considerant  que el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana és el fonament de la llibertat, la justícia i la pau en el món,
Considerant  que el desconeixement i el menyspreu dels drets humans han originat actes de barbàrie que han ultratjat laconsciència de la humanitat; i que s'ha proclamat com l'aspiració més elevada de tothom l'adveniment d'un món on els éssers humans, deslliurats del temor i la misèria, puguin gaudir de llibertat d'expressió i de creença,
Considerant  que és essencial que els drets humans siguin protegits per un règim de dret per tal que les persones no es vegin forçades, com a últim recurs, a la rebel.lió contra latirania i l'opressió,
Considerant  també que és essencial de promoure el desenvolupament de relacions amistoses entre les nacions,
Considerant  que els pobles de les Nacions Unides han ratificat en la Carta llur fe en els drets humans fonamentals, en la dignitat i el valor de la persona humana i en la igualtat de dret d'homes i dones; i que han decidit de promoure el progrés social i millorar elnivell de vida dins d'una llibertat més àmplia,
Considerant  que els Estats membres s'han compromès a assegurar, en cooperació amb l'Organització de les Nacions Unides, el respecte universal i efectiu dels drets humans i les llibertats fonamentals,
Considerant  que una concepció comuna d'aquests drets i llibertats és de la més gran importància per al ple compliment d'aquest compromís.

Article1
Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres.
Article 2
Tothom té tots els drets i les llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna,naixement o altra condició.
A més, no es pot fer cap distinció basada en l'estatut polític, jurídic o internacional del país o del territori al qual pertanyi una persona, tant si és independent com si està sota administració fiduciària, si no és autònom, o està sota qualsevol altra limitació de sobirania.
Article 3
Tota persona té dret a la vida, a la llibertat i a la seva seguretat.
Article 4Ningú no pot ser sotmès a esclavitud o servitud: I'esclavitud i el tràfic d'esclaus estan prohibits en totes les seves formes.
Article 5
Ningú no pot ser sotmès a tortures ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.
Article 6
Tota persona té el dret arreu al reconeixement de la seva personalitat jurídica.
Article 7
Totes les persones són iguals davant la llei i tenen dret, sense capdistinció, a la mateixa protecció per la llei. Totes tenen dret a la mateixa protecció contra qualsevol discriminació que violi aquesta Declaració i contra qualsevol incitació a una discriminació d'aquest tipus.
Article 8
Tota persona té dret a un recurs efectiu als tribunals nacionals competents que l'empari contra actes que violin els seus drets fonamentals reconeguts per la constitució o perla llei.
Article 9
Ningú no pot ser detingut, pres o desterrat arbitràriament.
Article 10
Tota persona té dret, en condicions de plena igualtat, a ser escoltada públicament i amb justícia per un tribunal independent i imparcial, per a la determinacio dels seus drets i obligacions o per a l'examen de qualsevol acusació contra ella en matèria penal.
Article 11
1. Tots els acusats d'un delictetenen el dret que es presumeixi la seva innocència fins que no es provi la seva culpabilitat segons la llei en un judici públic, en què se li hagin assegurat totes les garanties necessàries per a la seva defensa.
2. Ningú no pot ser condemnat per actes o omissions que en el moment que varen ésser comesos no eren delictius segons el dret nacional o internacional. Tampoc no es pot imposar cap pena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Declaració de drets humans
  • Declaració dels drets de l'home
  • Classificació Dels Drets Humans
  • Declaracio dels drets del home
  • declaració dels drets dels infants
  • ANTECEDENTS DELS DRETS HUMANS
  • Declaració dels drets de l'home i del ciutadà
  • Drets Humans

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS