Descartes

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (764 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 27 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
René Descartes

El nom de eixos cartesians prové del seu inventor, René Descartes. M’agradaria saber alguna coseta més sobre aquest famós matemàtic.
Respon les següents preguntes:

a) On vanéixer i on va morir?

Va néixer a França a La Haye en Touraine a França cap al 31 de març del 1596, i va morir a Estocolm l'11 de febrer del 1650, en principi d’una pulmonia, tot i que hi ha algunshistoriadors que defensen que va poder ser enverinat.

b) Des de petit el van anomenar “el petit filòsof”, per què?

Després de la mort de la seva mare, el 13 de maig de 1597, tretze mesos desprésdel naixement de René el seu pare li va començar a dir que era el seu «petit filòsof» perquè el petit René es passava el dia plantejant preguntes.

c) Per quins oficis va passar a l’historia?

Vaser un important filòsof, també va ser conegut per les seves obres de matemàtiques i per diferents branques de la ciència. És considerat el pare de la filosofia moderna, va ser el primer en proposar elproblema de la validesa del coneixement com a primera qüestió filosòfica, i una figura clau de la revolució científica. És responsable, de la geometria analítica, de la generalització de l'ús del motidea amb el significat de "contingut de la ment humana"i la invenció de les coordenades cartesianes.

d) Digues una frase famosa d’en René (si fos en llatí, busca la traducció)

Cogito, ergo sum, en Francès "je pense, donc je suis" i en Català "penso, llavors existeixo" .

e) Què penses que volia dir Descartes amb aquesta frase?

és una frase que resumeix el seu pensament, respecte a laveritat i el coneixement.
Descartes no vol acceptar com a veritable res que no estigui absolutament comprovat, per fugir de fonts d'error en la construcció del saber.

f) Quin va ser el llibre mésfamós que va escriure Descartes?

La publicació del seu Discurs del mètode (1637) li atrogà fama i prestigi arreu d’Europa. Tant va ser així, que la reina Cristina de Suècia el va cridar, per...
tracking img