Destil·Lació Al Buit I Destil·Lació Per Arrossegament De Vapor

Páginas: 6 (1481 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2012
DESTIL·LACIÓ PER ARROSSEGAMENT DE VAPOR

* DESCRIPCIÓ DEL EQUIP

Aquesta tècnica és aplicada a la separació de substàncies poc solubles en aigua. I s’empra per separar d’una mescla una substància que posseeix un punt d’ebullició molt alt i que es descompon abans d’arribar al seu punt d’ebullició normal.
També s’utilitza per purificar substàncies contaminades per grans quantitatsd’impureses resinoses i per separar dissolvents d’alt punt d’ebullició de sòlids que no s’arrosseguen.

* El muntatge de la destil·lació per arrossegament de vapor consta dels següents aparells i materials:

* 2 mantes calefactores
* 3 suports amb nou doble
* 3 pinces
* 2 tubs de goma per connectar al refrigerant
* 1 tap de goma amb forat per acoblar-hi la vareta devidre
* Vareta de vidre amb la forma desitjada perquè hi circuli el vapor per el seu interior
* Allargadera colzada
* 2 allargaderes colzades de 75º amb rosca
* Vas de precipitats
* 2 pinces de plàstic per mantindre les connexions esmerilades ben subjectes
* 2 matrassos de fons rodó
* 1 elevador
* Refrigerant recte
* Vaselina per lesconnexions esmerilades

* FUNCIONAMENT D’ÚS

A l’hora de fer el muntatge, el primer que hem de fer es posar els matrassos sobre les mantes. La que ha d’arrossegar el vapor ha d’estar per sobre de l’altre, per tant, li posem un elevador a sota i el fem pujar. Quan el tenim ben amunt, li posem aigua desionitzada (perquè faci el vapor d’arrossegament)i una mica de vaselina a la connexió iacoblem la allargadera colzada de 75º amb rosca, que aguantarem amb un suport on hi posarem unes pinces amb una nou doble.
Al final d’aquesta allargadera hi col·loquem el tap de goma amb la vareta de vidre.
En la segona manta en el matràs, hi posem el que volem destil·lar amb aigua desionitzada, i també hi posem vaselina i acoblem una altra allargadera colzada de 75º amb rosca que també subjectaremamb un suport i les pinces amb una nou doble.
Hem de fer sortir la vareta de vidre de la segona allargadera colzada de 75º amb rosca, per sobre d’aquesta i connectat amb la sortida de l’anterior a través d’un tub de goma amb forat per que s’acoblin bé. Baixant o pujant l’elevador si cal.
A aquesta segona allargadera a la sortida s’hi connecta el refrigerant, que estarà subjecte a través d’unsuport amb una pinça amb nou doble i a mes a mes, una pinça de plàstic subjectant la connexió esmerilada que prèviament haurem posat vaselina. Connectem els tubs de goma al refrigerant que és el de sota l’entrada d’aigua i el de sobre la sortida d’aigua.
Al final del refrigerant hi acoblem una allargadera colzada subjectant la connexió esmerilada on haurem posat vaselina al seu interior.
Al finalde tot posem un vas de precipitats per a recollir el destil·lat.

* Passos a seguir per fer una destil·lació per arrossegament de vapor:

1. En el cas de l’extracció d’essències de bona qualitat, prèviament s’han de posar les herbes aromàtiques a la que se li vol extreure el seu oli essencial, en maceració amb aigua.
2. Aquesta mescla es col·loca en el 2n matràs.
3. En el primermatràs es col·loca aigua desionitzada.
4. Primer de tot es connecta el refrigerant, a continuació la manta calefactora que sols conté aigua, i quan aquesta arrenqui a bullir connectem la segona manta que conté aigua amb les herbes aromàtiques que els hi volem extreure l’oli essencial.
5. Quan comença el procés, el que succeeix es una vaporització sel·lectiva del component volàtilmitjançant una injecció de vapor d’aigua directament a la mescla, anomenant-lo “vapor d’arrossegament”, però no arrossega, sinó que condensa en el matràs formant una fase immiscible que cedirà la seva calor latent a la mescla a destil·lar per aconseguir la seva evaporació. En aquest cas hi haurà la presència de dues fases insolubles (orgànica i aquosa)que es condensaran al refrigerant i sortiran al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Destil:lació per arrossegament de vapor
  • destil·lació
  • destil·lacio de vapor
  • Destil·Lació Simple
  • Destil·lació simple d'un brandy
  • Filtració normal i al buit
  • Henry moore, el buit i el ple
  • Llibres digitals, un salt endavant però en el buit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS