Determinisme

Páginas: 2 (328 palabras) Publicado: 2 de enero de 2015
 Filosofia


El determinisme

El determinisme afirma que tot allò que fem o que ens succeeix ja està determinat, que les decisions que hem pres o prenguem en un futur ja estanpredeterminades. Si ens diuen això ràpidament ens plantegem si de veritat existeix el determinisme, si de veritat existeix un destí per a cada persona i fem el que fem el seguirem, o això es fals inomés és qüestió d’atzar.

És evident que existeix un determinisme ja que existeix la relació causa-efecte que diu que qualsevol decisió que preguem, tindrà una conseqüència, bona o dolenta.D’aquí ens adonem que hi ha un determinisme o un destí lligat a les nostres accions, un exemple d’aquesta relació és si discuteixes molt sovint a la teva parella i us porteu molt malament, es moltprobable que acabeu separant-vos, aquesta última seria la conseqüència de discutir.

Un altre exemple no d’aquesta relació però si del determinisme en general som nosaltres, nosaltres somd’una manera, física i mentalment i amb les nostres característiques aconseguirem unes coses o unes altres, som així pels nostres gens, nosaltres no escollim els nostres gens ni el nostre aspecte,aquests, venen lligats als gens dels nostres antecedents. Aquest seria un exemple de determinisme genètic, llavors només amb això deixaríem de ser lliures per passar a estar lligats a un destío un determinisme.

Si haig de donar la meva opinió, crec que si existeix un destí, una sèrie d’accions que succeiran si o si, i que qualsevol canvi en nosaltres o en les nostres decisions,forma part d’aquest destí. No crec que si per una causa d’atzar o per una força superior que ens diu allò que ens passarà, crec que tot va relacionat, com he dit abans, amb la relaciócausa-efecte. Penso que tot allò que ens ha ocorregut ha estat conseqüència d’una causa i aquesta causa és la conseqüència d’una altra causa, és a dir, tot ha sorgit arran d’una primera causa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DETERMINISME GENETIC
  • Le determinisme en germinal
  • Cultural determinism
  • Determinism genetico
  • Causality & Determinism
  • Llibertat determinisme
  • Determinisme Ambiental O Educacional

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS