Dewey - context històric

Páginas: 2 (316 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2011
Context històric i social

Dewey va néixer el mateix any que va publicar-se “l’origen de les especies”, de Darwin, i anys més tard queda patent que la teòria de l’evolució va marcar-lo:Considera l’evolució humana com un mecanisme desenvolupat gràcies a l’evolució, per permetre l’adaptació i la supervivència de l’individu en el món físic.

La societat de l’època, demòcrata id’estratificació flexible, també van condicionar els seus estudis. En l’escola Dewey, buscava oferir una preparació adecuada per a la vida en una societat demòcrata, ja que considerava que l’escolatradicional no ho feia.

Durant els anys que va estar exercint a la universitat de Chicago hi havia una forta agitació social (mobilitat de fronteres, guerra de Cuba, expansionisme colonial) que vainfluir en les idees polítiques de Dewey. Tot i que mai va enfrontar-se amb la universitat, la seva correpondència personal va demostrar anys més tard que considerava la seva administració moltrepressora, mentre que ell demostrava un progressisme social cada cop més fort.

Aquest progressisme social va accentuar-se amb el temps, arribant a contribuir a la creació de sindicats d’estudiants ien el moviment del sufragi femení.

La primera guerra mundial va fer que augmentés la seva activitat política i va defensar la participació d’Estats Units com una via per arribar a la pauduradera. Aquest fet va fer que l’excloguessin d’alguns cercles intel·lectuals que freqüentava.
Anys més tard manifestaria el seu suport a la participació d’Estats Units a la Segona Guerra Mundial.L’any que va passar a la Universitat Autònoma de Mèxic, 1926, li van servir per presenciar els moviments socialistes que van ocórrer en aquell país i sobre els quals va escriure diferentsarticles.

Després de la Segona Guerra Mundial va arremetre amb força contra la persecució de comunistes i va ser molt crític amb les universitats per negar la docència a aquells que es manifestaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • context historic
  • Contexto Historicismo Cultural
  • context historic revolucio francesa
  • contexto historic 1990
  • Segle xviii
  • Context Històric Grècia
  • Context Historic
  • Context històric de obres Historia de l'Art Obres Contemporanies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS