Dfgdfghfhgfh

Páginas: 3 (587 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2011
Tècnica d’anàlisi de la Identitat Corporativa Global
Estructura de Significat de Van Rekom

1. Descripció i què estudia el mètode:

L’Estructura de Significat de Van Rekom es basa en l’Escladade Reynolds i Gutman. Es tracta d’una tècnica emprada per a conèixer la forma en que els consumidors tradueixen els atributs del producte en associacions significatives relacionades amb aquests.

Enla ment de cada consumidor s'esdevé un entremat de imatges associades a significats que es van disposant jeràrquicament en una estructura mitjançant les connexions de la memòria. El cervell humà téuna notable capacitat per emmagatzemar i retenir dades, però per facilitar la memòria estableix aquestes relacions entre conceptes i imatges. Per compendre-les, cal aprofundir en els sentiments delsindividus utilitzant tècniques d'associació.

El comportament del consumidor es deriva, per tant, de la connexió entre les imatges percebudes i les estructures cognitives abstractes (atributs).

Siapliquem aquesta tècnica en l'àmbit empresarial, veiem que es va aplicar a l'Escola Francesa de Pensament per descriure la identitat corporativa d'una organització i, per tant, permet construir unavisió de tot el conjunt d'activitats que una empresa dirigeix als seus públics, així com els valors i objectius que se'n desprenen d'aquestes activitats.

2. En què consisteix i en què es basa:

Estracta d'una tècnica basada en una entrevista individual en profunditat a la totalitat de l'empresa o en cada departament.
Un factor fonamental per a la identitat de l'organització és lainterpretació que els empleats realitzen sobre les descripcions dels seus llocs de treball, perquè el significat d'aquesta interpretació transmetrà com una senyal dirigida cap als públics. Segons van Rekom, lamesura de la identitat serà la identificació de l'estructura del conjunt de significats de l'organització, de manera que, si fos necessari introduir canvis en la cultura organitzativa, quedarien...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS