dfsdffffffffffffffff

Páginas: 3 (595 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
RESUM
Aquesta història comença amb una breu descripció a cal Manyo. La família està formada per la vella també anomenada padrina, l’hereu, la jove i el menut, la mossa gran, el bordegassot, l’altranena. Tots ells segueixen les seves activitats quotidianes, van a l’hort, fan costura, etc. Seguidament el narrador ens explica com la vella quedà paraplègica.
Aquesta tot anant a confessar-se alpoble veí caigué al mig de la carretera “amb els ulls en blanc i la boca de costat com si fes ganyotes”. Afortunadament un carreter anomenat Baldiri qui al veure quelcom sospitós al terra no es moviali llençà un roc. Posteriorment al veure que ni així es movia s’hi acostà pensant que era un “borratxó que dormia la mona al mig del camí”, però al veure que era la padrina de cal Manyo la carregà alcarro i la portà a casa seva.
Un cop a casa li feren unes petites cures i la portaren al capellà per a què es confessés i així pogués morir tranquil·la.
A partir d’aquest moment comença la rutinade la pobra vella que durarà fins el dia de la seva mort. Tots els dies la jove abans d’anar a treballar la baixava al porxo on li donava quatre cullerades de sopa, un didet de vi i marxava atreballar. Allà es quedava sola fins al migdia quan la nena gran li donava el mateix àpat. A continuació la nena se n’anava i tornava a quedar sola fins el vespre quan la jove la pujava a l’habitació on esquedava fins al següent dia.
Els temps passava insignificantment per a la vella ja que no podia moure´s. Un dia calorós de juliol la vella notà que els animals de la granja estaven inquiets. De cop ivolta “percebé una bafarada estranya agrenca”. La padrina se n’adonà que s’estava cremant la casa fet que li creà un estat de nerviosisme. El foc provenia del bastarral on havien guardat la palla nova.La vella notava com el foc s’apropava lentament i un intent desesperat volgué cridar però la boca no respongué. En un últim esforç intentà aixecar-se però malauradament com no podia ser d’una altra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS