Dfshwd

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
MAN RAY
(violí d’ingrés)




Biografía:

Man Ray va néixer a Filadèlfia el 27 d’agost de 1890i va morir a paris el 18 de novembre de 1976.Era un artista estatunidenc d’origen jueu rus. En realitat el seu nom és Emmanuel Rudzitsky.
Va comença a pintar amb cinc anys i dos anys, als 7 anys es vatrasllada a Brooklyn amb la seva família, on va a escola. Rep una beca per a estudiar arquitectura i la rebutja. A Nova York treballa com gravador i en una agènciade publicitat, alhora que assisteix a les classes nocturnes de la National Academy of Design. L’any 1914 es va casar amb Adon Lacroix, una poeta belga. Dosanys després s'instal·la a París fins a 1940, on centralitza el Dadaisme parisenc. Davant la impossibilitat de vendre la seva obra, Man Ray torna a lafotografia. Les seves primeres obres experimentals són els Rayographs de 1921, imatges fotogràfiques fetes sense càmera. També fa retrats, de fet es converteix enfotògraf retratista de personalitats de la cultura.

Cap a finals dels anys vint comença a realitzar pel·lícules d'avantguarda, com l'Estel de Mar (1927). Inspiratpel seu model i amant Alice Prin, fa Le Violon d'Ingres (1924). Al 1940, es va escapar de l'ocupació nazi de París i es va instal·lar a Hollywood i a NovaYork, fins que l'any 1951 va tornar a França. Durant la seva estada a Califòrnia es guanya la vida ensenyant com professor.
Al 1963 publica la seva Autobiografia.Abans de morir, el Metropolitan Museum de Nova York li dedica una retrospectiva a la seva obra fotogràfica (1973). Mor el 18 de novembre de1976, a París.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS