Diferències entre memòria a curt termini i a llarg termini

Páginas: 2 (332 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2014
Memòria a curt termini

La informació emmagatzemada en la memòria sensorial es transfereix en part a la memòria a curt termini, abans de passar a la memòria a llarg termini. La funció de la MCT(memòria a curt termini) es organitzar i analitzar la informació (reconèixer cares, recordar noms, contestar en un examen, etc.) i interpretar les nostres experiències.
La informació es codificada enla MCT sobretot de forma visual i acústica, i en menor mesura er signes semàntics. Es una memòria de treball que integra tots els coneixements i records que importen en la situació present i davantels problemes mes del futur.
La capacitat d’emmagatzematge de la MTC es limitada, no pot retenir mes de set ítems alhora i això se no la distreu mentre els registra. Els records de la memòria a curttermini es poden alterar per noves experiències.
La duració temporal de la informació en la MCT es breu, entre 18 i 20 segons. Si la informació s’interpreta i organitza de manera lògica, pot serrecordada més temps.

Memòria a llarg termini

Conté els nostres coneixements del mon físic, de la realitat social i cultural, els nostres records autobiogràfics, així com el llenguatge i elssignificats de les coses. La informació està ben organitzada, facilitant el seu accés quan es oportú.
La informació de la memòria a llarg termini es semàntica quan el material es verbal, i visual quan estracta de figures o gràfics. El codi semàntic permet establir relacions significatives entre la diversitat de coneixements emmagatzemats.
La MLT té una capacitat il·limitada, no existeixen fronteresconegudes per la informació que s’hi pugui dipositar, però no garanteix la seva recuperació. També es crucial l’organització de la informació per la seva recuperació. Però la memòria a llarg terminigaudeix d’una vida gairebé pròpia: el mateix record que oblida coses involuntàriament.
Quan a la seva durada, és una estructura d’emmagatzematge estable i els seus continguts es mantenen durant uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ecología términios
  • Terminio
  • Contrato a termini fijo
  • Terminios de referencia
  • glosario de terminios
  • Cómo realizar un informe para el términi de servicio social
  • GLOSARIO DE TERMINIOS MEDICOS
  • Diferencies Entre Discapacitat I Minusvalia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS