Discriminació de preus de 1º grau (MICROECONOMIA)

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 27 de junio de 2013

TREBALL MICROECONOMIA III

DISCRIMINACIÓ DE PREUS DE 1r GRAU:
Cas:
Metge d’una ciutat petita que cobra a cada pacient uns honoraris diferents en funció de la seva capacitat de pagament.Situació:
A la ciutat on vaig néixer, he trobat aquesta situació de discriminació perfecta de preus.
El meu oncle és metge, més concretament otorrinolaringòleg. És l’únic especialista d’aquest tipusa la ciutat, tenint en compte que més que una ciutat sembla un poble.
Al seu consultori ell aplica diferents preus segons qui sigui el seu client, es a dir, tenint en compte la seva capacitat depagament.
Els caps de setmana, sobre tot els diumenges, la gent del camp baixa cap a la ciutat per vendre el seus productes. Per tant per aquesta banda tindríem un grup amb poca capacitat de pagament.Per l’altra, està la resta de persones que viuen a la ciutat que al ser petita tothom es coneix.
Així doncs la informació és gairebé perfecta.
El preu de consulta general és de $20. Aquest preuserà menor pels clients que ell consideri amb menor disposició a pagar.

ANÀLISI: APLICACIÓ AL MODEL.
Aquest cas l’analitzo sobre tot perquè reflexa el concepte de discriminació de preus de 1r grau enel qual el monopolista ( en el nostre cas “el metge”) ven o ofereix un servei a preus diferents ( $20, $10 ...) i que aquest difereix segons quina sigui la persona ( gent amb recursos elevats /gent amb molt pocs recursos econòmics).
Com sabem, un productor que pugui practicar una discriminació de preus perfecta vendrà cadascuna de les unitats del bé al màxim preu possible que pugui cobrar,es a dir, al preu de reserva de cada consumidor. Com cada unitat es ven al preu de reserva d’aquella unitat, en aquest mercat no hi ha cap excedent dels consumidors. Tot l’excedent va a parar alproductor.
Gràfic:

Sense la discriminació de preus:
La producció és Q* i el preu és P* (punt on IMg=CMg).
El benefici variable es la zona taronja entre Cmg i IMg.
L’excedent del consumidor és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes de microeconomía 1º de grado
  • La discriminació
  • discriminacio
  • Discriminacio
  • Discriminacio
  • grau
  • Grau
  • Discriminacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS