Disertació Filosofica: La Realitat

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2013
Dissertació filosòfica: la realitat es tal com la conec i l’expresso?


Des de la època en que van sorgir els filòsofs, els éssers humans ens em preguntat moltes preguntes sense resposta però unade les més pertorbadores i curioses es què es la realitat i si la realitat existeix. Aquesta es una pregunta amb una amplitud infinita de respostes ja que no existeix una resposta en concret quepuguem considerar correcte.
Per definir la realitat s’ha de tindre en compte un conjunt molt ampli de coses però una definició que es podria apropar a la paraula realitat seria el conjunt de cosesmaterials i immaterials que se’ns presenten durant la vida i que nosaltres, els humans, considerem que existeixen. Nosaltres considerem que una cosa existeix perquè la veiem o perquè els nostres sentitsens ho indiquen. Normalment aquest coneixement del que existeix i del que no, sol coincidir amb la resta de persones. Aquesta es una altra raó per la qual sabem amb encara més certesa si una cosaexisteix o no, els humans tendim a sentir que el que la majoria de gent pensa es el correcte. Per aquest mateix motiu existeixen els filòsofs, per destruir els nostres arguments i fer-nos plantejar-nosaquest argument enfocat des d’un punt de vista diferent.
Es podrien desenvolupar moltes hipòtesis sobre la realitat i el que aquesta comporta com si la nostra realitat es la mateixa que la de les altrespersones o que potser tot el que estem vivint i ens han ensenyat es part d’una gran mentida i aquesta mentida es la vida.

Nosaltres no podem saber si la realitat es tal com la coneixem . Des de unpunt de vista realista es pot dir que la realitat sí la coneixem tal com és ja que el que veiem a través dels sentits i es el que la nostra intuïció ens diu. Des d’un punt idealista diríem que el mónnomés existeix a la ment de les persones i a les seves idees, per tant podríem dir que la realitat no existeix tal com la coneixem.
Per un altre costat, el coneixement de la realitat està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DISERTACIÓ FILOSÓFICA
  • Disertaci N Filosofica
  • la realitat
  • Què És La Realitat?
  • Disertacio
  • DISERTACIO N2
  • Disertaci n
  • Disertació Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS