Disseny I Construcció D'Una Aeronau

Páginas: 44 (10794 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
DISSENY I CONSTRUCCIÓ D'UNA AERONAU




















Eduard González Gonzalvo
2n Batxillerat INS Torre Roja
Tutor: Vicent Valiente
Índex




Introducció ... ... ... ... ... ... ... ... ... pàg
Història de l'aviació ... ... ... ... ... ... ... pàg
Principis aerodinàmics ... ... ... ... ... ... ... pàg
Parts principals d'un avió ... ... ... ... ... ... ... pàgParàmetres de disseny i característiques dels aeromodels ... ... pàg
Disseny i construcció ... ... ... ... ... ... ... pàg
Conclusió ... ... ... ... ... ... ... ... ... pàg
Bibliografía ... ... ... ... ... ... ... ... ... pàg





















Introducció


Quan era petit, mirava amb fascinació els avions i una veu interior em preguntava, com unes maquines tanpesades poden volar? La pregunta d'aquell nen petit és un de les gran causes de que el tema del meu treball de recerca sigui que el és. Aquell nen va crèixer i va seguir amb els seus estudis i quan va acabar l'educació secundària sabia amb gran seguretat quin grau universitari volia estudiar, aeronavegació.
Començant primer de batxillerant, a aquell noi se li va plantejar el primer dubte, quin seriael tema per el seu treball de recerca. Preferentment hauria de ser un tema que li poguès aportar coneixements que utilitzes després, al grau universitari. Hi habia un ventall de posibilitats, treballs relacionats amb la física, química, tecnologia, matemàtiques,... Però ningun tema li agradava del tot.
Llavors, un dia, la tutora de clase va penjar un paper amb temes nous desenvolupar en untreball de recerca. Començà a mirar la llista de dalt a baix, i comforme anava baixant la decepció per no trobar un bon treball anava en augment. Fins que arribant a els ultims temes, va veure un perfecte per ell, “disseny i construcció d'una aeronau”. Ja estava decidit, el tema del treball de recerca seria aquell, era perfecte. Li aportava molt coneixements per al grau universitari, podria respondred'una vegada aquella pregunta que es va formular fa molt d'anys, era un tema que li agradava molt i era un treball amb una part pràctica molt atractiva, ja que hauria de construir una aeronau ell mateix. Un autèntic repte.
Després d'aquesta historieta explicant com hem vaig decidir aquest treball hem d'establir els objectius del treball. L'objectiu principal és aconseguir dissenyar un aeromodel,construir-lo, i comprovar que funciona. Per demostar que funcia farem un aeromodel d'observació i li posarem una càmera en la part frontal, i durant el vol tirarem fotografies. També el gravarem nosaltres amb una videocàmera. I tot això seguint els mètodes que s'utilitzen sempre en el disseny i la construció de qualsevol objecte (disseny preliminar, refinament de disseny, construcció, prova delmodel,...) .
Per fer un bon disseny primer haurem de fer un croquis i un esbos, per això utilitzarem el SketchUp 8, que es una programa pero fer models 3D, i així podrem veure com quedaria el nostre aeromodel des de qualsevol punt de vista sense necesitats de fer diferents dibuixos en perpectiva i estalviarem molt de temps. Després haurem de construir-lo i anirem fent fotografies per recordar comhem fet cada peça. També les posarem al costat de la descripció del procès i així per el lector serà més fàcil d'entendre com hem fet cada pas. I si algú vol, que pugui construir una rèplica per a ell mateix.
Quan ja el tiguem construit farem el model en 3D del aeromodel definitiu i així podrem comparar entre el disseny inicial i el disseny final, i podrem observar molt millor les diferènciesentre un i l'altre i serà molt més fàcil veure i entendre perquè s'ha fet aquesta evolució.
Hi ha altres motius, com per exemple introduir-me en el món de l'aeromodelisme i de l'aeronavegació i adquirir els coneixements bàsics d'aquests dos mós. Entendre l'aerodinàmica, saber perqué les ales tenen aquestes formes, com son els motors que utilitzen els avions,... Un altre motiu seria apendre a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estudi, disseny i construcció d'un pont llevadis
  • Construcció d'un anemòmetre i un estel
  • Disseny sonor d’un projecte audiovisual i d’espectacle.
  • Disseny i plantació d'un jardí
  • Construcció D'Una Safata. Adaptat N.E.E.
  • La Forma I El Disseny Gràfic
  • observació de plast d'un tomàquet i d'una patata
  • DISSENY I PLANIFICACI DEL TREBALL DE RECERCA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS