Divina Ciència

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2013
Divina ciència!


Vaig caminant pel carrer sentint musica amb un i-Pod mentre consulte el diari esportiu pel telèfon mòbil, quan de sobte em sorprèn el flash d’una càmera digital d’un nen quepassava a tota velocitat pel meu costat amb un patinet. Aleshores me’n adone que el món que m’envolta es mou mentre jo em mantinc estàtic en un altre. Sembla que la ciència junt a l’evolució tecnològicam’allunya de la realitat alhora que m’obri els ulls.
Açò mateix és el que li ocorria a l’església amb el que va afirmar Galileu. Aquest va obrir els ulls a la gent de l’època que romania obscurabaix els dogmes eclesiàstics.
És molt fàcil ser dòcil i feble, mostrar-se ingenu, confús i fràgil davant aquell que vol que compleixis els seus plans.
Hem de deixar de banda els mp4’s, les càmeresdigitals i els telèfons mòbils amb Internet per començar a pensar amb el telescopi, la maquina electrostàtica i l’olla a pressió per a cuinar. Deixem de pensar que la terra és redona (ovalada) per apensar que la terra és quadrada. Cal fer un “flash-back” mental per traslladar-nos al segle XVII i entendre el problema que tenia l’església amb la teoria científica que va afirmar Galileu.
Enstraslladem a una època on la veritat revelada s’enfrontava, de moment s’imposava, a la veritat científica. Hi havia una dicotomia entre dos models que volien demostrar la veritat absoluta. I el problema quehi havia és que els dos volien tenir la raó i imposar als demès la fe de forma autoritària, que sols pot donar-se en llibertat.
Per aquesta raó l’església va tirar mà de l’obscurantisme medievalconservat i va acusar a Galileu d’obscurantista per haver afirmat una teoria amb pressuposicions indemostrables que xocava o feia front a la veritat revelada que tants anys havia defés l’església.
Ésmolt difícil crear i molt fàcil destruir. És molt fàcil negar.
Hi ha dos mètodes, el científic i el revelat, cap dels dos és millor que l’altre i cap dels dos és bo i cap és dolent. Els dos són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el divino
  • La Divina
  • Divino tu
  • Divinidades
  • Divinidad
  • Divinidades
  • Divino
  • la divina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS