Doctor

Páginas: 3 (680 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
LISOSOMES

Estructura i ultraestructura:
Vesícules esfèriques que es troben al citoplasma de la cèl·lula animal. Generalment tenen un diàmetre d’1 µm, però pot variar en funció del contingutd’aquests. La seva aparença és variable, en funció de l’estat del lisosoma. La seva estructura permet introduir enzims proteics en el medi àcid. Aquests enzims són els encarregats d’eliminar des de bacterisdel medi extern per fagocitosi fins a degradar orgànuls vells als seus mínims components, deixant-los al citoplasma per tal que siguin renovats.

Els lisosomes contenen al voltant de 50 enzimshidrolases degradativas diferents que poden hidrolitzar proteïnes, ADN, ARN, polisacàrids i lípids. Els enzims més importants que es poden destacar a l’estructura dels lisosomes són les lipases (lípids),proteases (proteïnes) i nucleases (àcids nucleics).

La majoria dels enzims lisosomàtics són hidrolases àcides, que són activades amb un pH àcid (però no amb un de neutre). El compartimentlisosomàtic és més àcid (pH < 5) que el citoplasma (pH = 7); la seva acidesa és deguda a la bomba de H protons de la membrana lisosomàtica, que utilitza ATP per transportar H. Aquests enzims degradatiusserien perillosos per les macromolècules citostòliques si no estiguessin confinats a l’interior de la membrana lisosòmica, tot i que siguin menys actius en un pH de 7 que en un d’inferior a 5.Ultraestructura: els lisosomes estan compostos per una bicapa lipídica com moltes altres membranes biològiques. Els components principals són lípids, proteïnes i glúcids (model del mosaic fluït):
* Lípids:contenen fosfolípids (grup fosfat + grup alcohol + 2 àcids grassos, saturat i insaturat, amb un pol hidròfob i un d’hidròfil), glicolípids que intervenen en el reconeixement cel·lular i esterols (comel colesterol) que aporten resistència a la membrana.
* Proteïnes: depenen de cada individu ja que es creen a partir de l’ADN, de manera que seran específiques per cada espècie. La gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctor
  • Doctora
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctorado
  • Doctor
  • Doctor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS