Documental chomsky

Páginas: 2 (360 palabras) Publicado: 8 de febrero de 2011
Documental de Chomsky.
Primer de tot, les limitacions de la crítica dels mitjans de comunicació de Chomsky té a veure amb el seu context. Crec que es una crítica molt contextual i molt dirigida amitjans de comunicació nord-americans, per tant, no es pot extrapolar al conjunt dels mitjans globals. Es clar que és una visió atractiva, però, això és el que caracteritza a les visions conspiratives.És molt atractiu assenyalar al dolent per tenir controlat a una realitat complexa, però em sembla una visió limitada.
En general, la idea de Chomsky es basa en que els mitjans de comunicació sonl’eina que utilitzen les esferes de poder per tal de manipular l’ informació per obtenir el control social de la població.
La societat actual està regida per el control social. No és solament la televisió,ja que aquesta no és més que l’expressió visible del control social al que estem exposats i que hem creat nosaltres mateixos. El control social és un mitjà més del procés de socialització peròaquesta vegada exercit per part de les esferes dominants. Si volem canviar la televisió, s’ha de canviar el pensament de la societat ja que és aquest el creador del control social.
No obstant, no consideroque el control social sigui en si, una cosa dolenta. El control social, és el que ha establert que hi hagi un ordre o una pauta de fer les coses en una determinada societat. Si no existís un mínim decontrol, tot seria un caos. El que no em sembla be, i en això estic d’acord amb Chomsky, és que s’intenti amagar el control social de la televisió fent veure una llibertat d’aquesta tan sols aparentamagant tota la censura que comporta aquest mitjà.
La manipulació de les esferes de poder en les societats jeràrquiques (inclosa la nostra) sempre han intentat guanyar el control de la població.El que diferència una societat més moderna d’una altra més antiga, és la forma. Ara aparentment invisible, i anteriorment visible. D’una forma implícita (societat europea) o explícita (règims...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chomsky
  • chomsky
  • Chomsky
  • chomsky
  • Chomsky
  • Chomsky
  • Chomsky
  • chomsky

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS