dossier música The Beatles

Páginas: 13 (3069 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2015
ÍNDEX

OBJECTIU D´AQUEST TREBALL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 3
INTRODUCCIÓ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 3
BIOGRAFIA - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 4
L´ORIGEN DEL NOM “BEATLES” - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 6
CURIOSITATS - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 7LA LLEGENDA URBANA - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 9
OPINIÓ PERSONAL - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 10
WEBGRAFIA / BIBLIOGRAFIA - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - PÀG. 10



















OBJECTIU D´AQUEST TREBALL
Conèixer el grup britànic de música The Beatles i la seva repercusió cultural i social.

INTRODUCCIÓThe Beatles va ser una banda de rock anglesa activa durant la dècada de 1960, i reconeguda com la més reeixida comercialment i críticament aclamada en la història de la música popular. Formada a Liverpool, va estar constituïda des de 1962 per John Lennon (guitarra rítmica, vocalista), Paul McCartney (baix, vocalista), George Harrison (guitarra solista, vocalista) i Ringo Starr (bateria, vocalista).Les primeres influències les van obtenir de músics com Elvis Presley, Little Richard i Chuck Berry, entre uns altres, les cançons dels quals solien interpretar en nombroses ocasions en les seves actuacions en viu.
Arrelada en el skiffle i el rock and roll dels anys cinquanta, la banda va treballar més tard amb diferents gèneres musicals, que anaven des de les belades pop fins al rockpsicodèlic, incorporant sovint elements clàssics, entre uns altres, de forma innovadora en les seves cançons. La naturalesa de la seva enorme popularitat, que havia emergit primerament amb la moda de la «Beatlemanía», es va transformar al mateix temps que les seves composicions es van tornar més sofisticades. Van arribar a ser percebuts com l'encarnació dels ideals progressistes, estenent la seva influènciaen les revolucions socials i culturals de la dècada de 1960.

The Beatles





Durant deu anys van estar de gira per Europa i Estats Units, sumant 15 «number one», set àlbums «best sellers», i 1.400 concerts. Com va dir George Harrison, la gent buscava una excusa per tornar-se boja, i els Beatles li van donar l'excusa perfecta. En aconseguir aquesta fama, els Beatles, ràpidament, vanestablir una bombolla en la qual viurien per evitar tot el caos que els perseguia. Gràcies a l'amistat dels seus amics propers, van poder controlar tot aquell ambient atrafegat.
A l´any 1966 van cessar l'activitat en viu per dedicar-se únicament a l'enregistrament en l'estudi fins a la seva dissolució en 1970. Després, tots els seus integrants es van embarcar en reeixides carreres independents.Lennon seria assassinat als afores de la seva casa de Nova York en 1980, i Harrison moriria de càncer en 2001. McCartney i Starr encara romanen actius.

BIOGRAFIA
Grup britànic de música rock i pop, integrat de forma estable a partir de 1961 per John Lennon (Liverpool,1940–Nova York, 1980), Paul McCartney (Liverpool, 1942), George Harrison (Liverpool, 1943) i Ringo Starr (Liverpool, 1940). Ésdifícil donar una data exacta de quan es van formar The Beatles. En la segona meitat de la dècada de 1950, John Winston Lennon i el seu amic Peter Shotton (que ho abandonaria poc després) van formar un grup de música al que van cridar The Quarrymen, al 1957 es va afegir Paul McCartney (tenia 15 anys), seguit poc més tard per George Harrison.
The Quarrymen va començar a tocar en diversos locals deLiverpool, moment en el qual se'ls va unir el baixista Stuart Sutcliffe. Ja en aquells dies resultava evident la necessitat d'incorporar a un bateria. El nom del grup aniria sofrint noves variacions, des de Johnny and the Moondogs fins a –arran de la moda de posar noms d'animals als grups musicals i jugant amb la denominació del seu estil de música (Beat)– The Silver Beatles i The Beatles, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The beatles
  • The Beatles
  • The Beatles
  • The Beatles
  • The Beatles
  • The Beatles.
  • The beatles
  • The Beatles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS