Drames rurals perguntes del llibre

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 33 (8149 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Propostes de treball

<<Prec>>, pròleg a Drames rurals
1. Amb quina estètica pots relacionar la descripció que Víctor Català fa de la <<damisel·la ciutadana>>?

Descriu a la damisel·la ciutadana d’una manera tendre: la veu com una persona de posat senyorívol. Té un cos esllanguit i rostre pàl·lid, d'ulls somniadors i de llavis tristos. Amb aquesta descripció VictorCatalà s’adreça a les dones, totes les dones de la ciutat. També ens vol donar a entendre que tots els drames que llegirem seguidament són dramàtiques i tràgiques.

2. Què significa la metàfora "pelegrí de terra aspra"? Relaciona-la amb Victor Català.
Significa que és un pelegrí que recorre diferents situacions dures. La relacionem amb Víctor Català, ja que vol dir que ens explicarà dramesi fets de la vida real que es troben en diferents circumstàncies.
3. A què es refereixen les metàfores "pedruscalls" i "flors boscanes".

Utilitza la paraula “pedruscalls” per descriure la vida rural, la duresa d’aquesta i l’agressivitat de la vida. Contrasta “pedruscalls” amb “flors boscanes” fent veure que en la vida rural també hi ha aspectes bonics i positius. Víctor Català vol mostrael pitjor i el millor de la vida rural.

4. Aquest pròleg es pot relacionar amb el títol del llibre? Justifica la resposta.
En aquest pròleg ens mostra en certa manera el contingut dels drames. Intenta protegir i advertir a les dones de ciutat, que potser és massa dur per elles. En resum, és una introducció del que segueix al llarg de la novel·la, on ens diu que es tractaran de tragèdies idrames, ambientats en un espai rural.
<<Al llegidors>>, pròleg a Ombrívoles.
2.Quan diu "perdona si encara són notes pardes d'aquest llibre", a què es refereix?
Quan diu “perdona si encara són notes pardes les d'aquest llibre”, l’autora demana perdó per les errades que hagi pogut cometre durant el redactat de la novel·la ja que l’ha agut de fer en un breu temps.

3.Analitza lacomapració que comença: "El cor humà és com una casa a quatre vents".
Aquesta comparació fa referència als sentiments i les maneres de veure la vida que presenta l’autora.
La comparació comença amb una casa quadrada, on tres costats els toca el sol, en cavi el quart només hi toca l’ombra. Aquesta paret obscura, és on es troben els misteris. Caterina Albert diu que no és pessimista, l’únic que comno es pot estar als quatre costats a la vegada, ella es focalitza en un, ja que és el més senzill. Amb això, és amb el que es centra per relatar les seves històries, veu la cara obscura de la vida rural.
4.Fes una llista amb les referències a les arts plàstiques que trobis en aquest pròleg.
L’escultura:”... mosaics bizantins, sobre la bella i planera uniformitat del qual destaquen per obscurles figures i accidents”
La pintura: “quadres alegradors sadolls de vida”
5.Relaciona les idees sobre la literatura de Víctor Català que has extret d'aquest pròleg i les de Drames rurals.
Podem dir que la seva mirada li permet contemplar el món, i no només des de el punt de vista optimista, sinó també el pessimista i cruel. Un contrast que fa l’autora en els relats és la bellesa dels ambients ambles històries tràgiques amb que els relaciona.
Drames Rurals
1.Explica el significat del títol de cada conte i la relació que s’estableix entre el títol i el contingut.
Met de les Conques En Met és el fill de la família Conques. Tracta la història de la vida marginal que pateix el protagonista, Met.
Idil·li xorc Idil·li vol dir: gènere poètic que descriu la vida rústica, els amors delspastors, en una perspectiva de felicitat ideal, i xorc vol dir estèril. Aquest títol fa referència a la relació entre els protagonistes, el matrimoni que pretenen tenir i que no es pot produir ja que en Tit mor apedregat.
Parricidi Un parricidi segons el diccionari és el fet que comet un parricida, que és una persona que mata un ascendent, un descendent o el cònjuge. La relació amb el drama és que...
tracking img