Drames Rurals

Páginas: 19 (4649 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2012
-----------------------

TÍTOL: IDIL·LI XORC

PERSONATGES: pag. 40-41-42
Principals: Tit o Josep: és un captaire que tenia 60 anys. Era petit i rabassut. Amb prou feines podia caminar, s'aguantava amb dos bastons. Ell guardava els porcs en un clos. Era maltractat per la seva família.
La Laia era una captaire d’uns 53 anys, Era alta i prima, i molt presumida, però li faltava un bull, erapubilla en una barraca on criava conills.
Secundaris: Gonya, Xica Llosca, Queló, Nen de Bec, cec, campaner, rector, Llúcia, Conilla, Mònica, escolà.
ARGUMENT:
El conte comença fen un descripció d’un grup de captaires que baixaven canten i ballen cap a la vila. Dins d’aquest grup de captaires, n'hi ha dos, el Tit (Josep) i la Laia, un dia la Laia i en Josep es troben al mati i jeuen a parlar sobrela seva vida, desprès la Laia convida a en Josep a esmorzar i al final decideixen casar-se, la Laia per que li agrada en Josep i ell per que vol sortir de la família ja que el maltractaven. Tot el poble se n'assabenta i li fa befa.
La Laia li demana al rector que els hi casi però ell es nega, però al cap d’uns dies accepta i els casa. Així doncs quan arriba el dia de la cerimònia es casen, i alsortir de l’església el poble comença a pedregar-los, perquè així indicava la tradició amb tanta mala sort que maten en Tit.
ESTRUCTURA INTERNA:
Esdeveniment inicial: Descriu un grup de captaires, especialment dos, el Tit i la Laia.
Nus: Es casen, ella perquè li agrada i ell per sortir de la casa on és maltractat.
Final: Mor en l'intent de fer penitència. Ell mor durant la tradicionalapedregada.
Tema o idea central: La violència de les tradicions. Situació ridícula, de la Catalunya profunda, es un matrimoni estèril.
Descripció i presentació del grup de captaires molt efectista, La seva condició de marginats dins dels marginats els captaires es feien la punyeta uns als altres, la misèria, la grolleria, la brutícia, la deformitat i la violència, la materialització del grotesc. amb laburla i la riota com clau del trista desenllaç final.






TÍTOL: EN MET DE LES CONQUES

PERSONATGES: pág. 37-38-39
Principals: En Jaumet es un PERSONATGE TRÀGIC (durant tota l’historia). “Met” era un noi alt i prim, fill d'una Conca, era fill bord, i no era tot. Era magre i alt, talment un bastó. Duia un mocador negre al coll.
Secundaris: les Conques, predicador foraster, metge.ARGUMENT:
L’avia y la mare d’en Met eren família de les Conques, el Met de les Conques, ens mostra una família de personatges marginats per una maternitat il·legítima, el Jaumet és marginat per tot el poble per ser bord i fill del pecat, peca, i es va convertir en l’espantall llegendari de la canalleta del poble.
A més en Met era el fill de les Conques, el poble tenia por de elles, per que tenienfama de bruixes.
La vida d’en Met era solitària i monòtona, però un dia arriba al poble un predicador estranger que fa canviar la rutina d'en Met. Després d'escoltar el predicador el Met és torna molt religiós com si hagués vist una llum i s'anava a l'església i li semblava que estava en un món màgic i entrava en un estat mental místic.
La seva mare, considerada bruixa, no rep cap mena d’auxili imort d’una intoxicació produïda per uns bolets verinosos. .
Al quedar tot sol, el Met, només troba consol en la religió que havia descobert de la mà del predicador estranger, en Met comença a anar més a l’església, on li donen de menja i el cuiden.

Met decideix anar-se’n del poble per a fer penitència, a una cova, però al camí ensopega amb una branca donant-se un gran cop al pit les forces elvan abandonant , fins que arriba a la cova on cau al fons d’on no podrà sortir-ne mai, en Met es va trencar una cama i les espatlles, de sobte sent una música celestial, Inconscient si li apareix Jesús acompanyat de dos àngels comença a tenir visions crida a Jesús però no li fa cas i es va deixant-lo allà patint de perquè el Met no pertany al selecte club de les divinitats o déus, en Met es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • DRAMES RURALS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS