Dret a la llibertat ideològica, religiosa i de culte

Páginas: 4 (982 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2011
En un estat democràtic de dret com el que vivim, una de les principals característiques que queden recollides dins el nostre ordenament jurídic i polític és el reconeixement a totes les personesd’un conjunt de drets inviolables pel poder polític i que han de ser respectats per tothom. Aquests són els drets fonamentals del ciutadà, que li garanteixen un àmbit d’actuació lliure.
En aquest treballens centrarem amb un dels drets relatius a les llibertats personals, concretament aquell que fa referència al dret a la llibertat ideològica, religiosa i de culte, recollit a l’article 16 de la CE.El fet d’haver escollit aquest dret fonamental rau en les constants discrepàncies generades a arrel de la violació d’aquest dret per part dels poders polítics, sobretot amb l’augment de la immigracióens els darrers anys. És fàcil parlar de llibertat ideològica i de culte com a possibilitat que té cada persona a professar la creença religiosa que lliurement ha escollit o pel contrari, a noescollir-ne ni practicar-ne cap, així com canviar de confessió o abandonar la que tenia. Queda escrit també en la constitució la llibertat de manifestar lliurement les pròpies creences religioses o laabsència d’aquestes. Sembla doncs evident, que cadascú és lliure de practicar la seva religió i manifestar-se, respectant als altres; portat a la pràctica, i a dia d’avui però, no resulta tant fàcil i és quecada dia, el xoc entre cultures i religions és més gran, fins el punt, que les institucions de poder polític han prohibit la manifestació de pràctiques pròpies d’algunes religions, fet que resultanegatiu per potenciar la immigració del nostre país.

En els darrers anys la immigració ha tendit a augmentar en gran mesura al nostre país, i això ha portat a moltes persones de procedència àrabentre d’altres, a conviure a les nostres ciutats. És evident que aquestes comparteixen una cultura i creences diferents a nosaltres, a les quals ens hem hagut d’adaptar i respectar. No obstant, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la llibertat i el catala
  • ¿Libertad Religiosa o Libertad De Culto?
  • Contextos ideologicos y religiosos del realismo
  • Libertad Ideologica y Religiosa
  • Garantías de la libertad ideológica y religiosa.
  • La llibertat i la responsabilitat
  • Seminari1 Dret sindical I
  • Dret I Infermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS