¿Dónde Vas Alfonso Xii? (Català)

Páginas: 4 (825 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
Fitxa tècnica
Títol: ¿Dónde vas, Alfonso XII?
País: Espanya
Any: 1958
Durada: 110 minuts
Director: Luis César Amadori.
Va ser un director de cinema argentí nascut a Itàlia al començament delsegle XX (1902), tot i que va tornar a Argentina als 5 anys. Durant la seva carrera cinematogràfica va dirigir un gran número de pel·lícules, a més de ser l’escollit per Walt Disney per a dirigir eldoblatge de quatre dels seus films. A més del cinema (com a director, guionista i productor) , Luis César Amadori també va ser escriptor i músic.
Intèrprets: Vicente Parra (Alfonso XII), Paquita Rico(María de las Mercedes), Mercedes Vecino (Isabel II), Tomás Blanco (Duc de Sesto), José Marco Davó (Antonio Cánovas del Castillo), Lucía Prado (Infanta Isabel), Félix Dafauce (Duc de Montpensier), AnaMaría Custodio (Duquessa de Montpensier), Jesús Tordesillas (Ceferino), Mariano Azaña (Governador), Aurora García Alonso (Clotilde).

Aquesta pel·lícula pot ser útil a l’hora d’estudiar el principide la restauració borbònica, època en la qual Alfons XII va ser nomenat rei d’Espanya i es va casar amb la seva primera dona: María de las Mercedes d’Orleans.
El film mostra la relació entre AlfonsXII i Maria de las Mercedes, des de que es van conèixer fins a la mort de la que va ser reina d’Espanya. Es tracta tot el que passa en aquest interval de temps incloent-hi el nomenament del rei i laboda amb la seva cosina. També es plantegen els conflictes entre els Borbons i els Orleans, fet que va fer perillar la relació, ja que Isabel II s’oposava al matrimoni del seu fill amb Maria de lasMercedes.
La pel·lícula està ambientada a l’inici de la Restauració Borbònica, període històric que va tenir lloc entre finals del 1874 i començaments del 1831. Al final del sexenni democràtic Cánovasdel Castillo es va posar en contacte amb Alfons XII, que estava exiliat amb la seva mare (Isabel II), per restaurar la monarquia a Espanya. D’altra banda, el general Martínez Campos no estava d’acord...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • donde vas alfonso xii
  • Alfonso Xii
  • Alfonso Xii
  • Alfonso xii. canovismo
  • Vida De Alfonso Xii
  • Reinado De Alfonso Xii
  • trabajo de cine alfonso XII
  • NO TE MUERAS SIN DECIRME A DÓNDE VAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS