Econom

Páginas: 3 (746 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2013
2. L'empresa Estudiants, SA, gràcies al seu departament comptable, sap que fabricant i venent 200.000 unitats de producte aconsegueix un benefici de 8 milions d'euros. Així mateix, fabricant i venent120.000 unitats incorrerà en una pèrdua de 2.000.000 d'euros. El preu de venda per unitat de producte és de 350 euros. Calcula el punt mort.
2. Una empresa es troba davant el dubte de produir o decomprar un component de la seva producció. Si el produís, el cost fix seria de 50.000 euros, i el cost variable unitari, de 500 euros. Si el compràs, el preu de compra unitari seria de 1.000 euros.
a)Calcula’n el llindar de producció.
b) Si les necessitats del component fossin de 200 unitats, explica quina decisió
s’adoptaria.
c) I si fossin de 50 unitats, quina decisió es prendria ara?
1.L’empresa Sansaloni, SA, produeix siurells amb els costs següents: lloguer d’edifici, 9.000 euros; mà d’obra fixa, 6.000 euros; altres costs fixos, 5.000 euros; i costs variables unitaris de 2 euros. Si elpreu mitjà de venda del seu producte és de 10 euros, calcula:
a) El punt mort per a aquest producte.
b) Si la capacitat productiva màxima de l’empresa fos de 8.000 unitats, quin preu hauria de posarper no tenir pèrdues?
L’empresa Misiniu necessita un cert component mecànic per elaborar el seu nou producte. Les alternatives són dues: elaborar el component o comprar-lo a una altra empresa que elven a 60 euros cada unitat. El producte fabricat a la mateixa empresa representaria uns costs fixos de 60.000 euros anuals, mentre que el cost variable unitari de cada component seria de 30 euros. Pera quin nivell de necessitats anuals d’aquest component és preferible fabricar-lo que comprar-lo?
Determina el volum de vendes d’una empresa que fabrica i ven el producte X a fi que obtingui unbenefici de 3.000 euros, considerant que els costs fixos totals són de 9.000 euros i els costs variables totals són d’un 35% sobre les vendes.
Determina el volum de vendes que realitza una empresa que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economista
  • Economista
  • Economista
  • Economico
  • Economico
  • Economica
  • economista
  • economico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS