educacion inclusiva

Páginas: 37 (9228 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Introducció
Aquest treball ens ha donat l’oportunitat de reflexionar i conèixer amb més profunditat el tema de la inclusió. Un aspecte cada cop més rellevant dins de la nostra societat en general i dins del món de l’educació en particular. Analitzant el concepte d’inclusió, coneixent i reflexionant al voltant d’estratègies, metodologies i propostes per fer possible una escola inclusiva ensadonem que és una tasca que ha de ser compartida per tota la comunitat educativa i no tan sols per l’equip de mestres i professionals de l’educació.
No tenim cap dubte de la gran importància que avui dia té educar als infants en la inclusió, sobretot veient com a la nostra societat, cada cop més diversa, es produeixen casos d’exclusió motivats precisament per aquesta diversitat i les dificultats deconvivència que aquesta genera per motius de creences, costums, maneres de pensar, de viure... Per aquest motiu defensem el fet de treballar conjuntament amb tots els membres de la comunitat educativa per aconseguir una societat més inclusiva. Només, quan des de l’escola comencem a incloure la resta de la comunitat aconseguirem un alt grau d’inclusió social que anirà més enllà dels límits de lesaules.
Després d’aquesta petita introducció explicarem de quina part del treball s’ha encarregat cadascun dels membres del grup:
- Aspectes teòrics: concepte d’inclusió  Dolors Farré.
- Cultura de centre i aspectes organitzatius rellevants  Laia Subirana.
- Gestió inclusiva de l’aula  Pepe Gómez.
- Mesures metodològiques curriculars  Lorena Esteller.
- Acompanyament a la família i treballen xarxa  Carlota Sánchez.

Cal destacar que a part de repartir-nos els diferents punts a desenvolupar del treball, la resta de feines les hem anat fent entre tots/es, és a dir, que no hi ha hagut un encarregat per a fer cada cosa sinó que entre tots/es hem anat realitzant les diferents tasques (redactar, coordinar, ajuntar, decidir format del treball i del mural, correcció...) fins afinalitzar el treball. Per arribar a acordar com faríem el mural final vam quedar un dia tots els membres del grup i vam anar proposant diferents idees que anàvem anotant en un full, al final de totes les idees que van anar sorgint en vam fer una tria selectiva per tal de poder arribar a decidir quina era la millor opció de totes. Per a la realització del mural, com que vam decidir fer-lo una partdibuixant, sí que ens hem hagut de repartir una mica la feina en funció de les habilitats de cadascú. La Lorena s’ha encarregat de la part del dibuix, i la resta hem buscat les diferents imatges i frases que també hem incorporat en el mateix mural.
1. Aspectes teòrics: concepte d’inclusió
Al llarg de la nostra història el terme integració apareix en els anys 80 i 90 utilitzat com a sinònim d’inclusió,aquesta feia referència a l’atenció de persones amb necessitats educatives especials i no a atendre a tot l’alumnat (siguin quines siguin les seves necessitats). Per tant, no podem entendre la inclusió si ens seguim fixant en un quants alumnes i no en tot l’alumnat. Aquesta falta de transformació dels centres suposava una de les barreres més grans pel desenvolupament d’una escola inclusiva. Creiemque no només ens hem de fixar en les adaptacions de l’aula, sinó que es necessiten canvis en el currículum, en l’organització, en la forma d’avaluar... Així que no ens hem de centrar simplement en les dificultats com a un problema sinó que també les hem de tenir en compte en les seves possibilitats i capacitats i així poder anar avançant.
La inclusió busca noves maneres d’atendre a ladiversitat, noves formes vàlides i eficients d’entendre l’educació, cosa que antigament no succeïa, ja que l’enfocament tradicional donava rellevància només a l’educació centrada en l’alumnat i no a tota l’aula: s’assignava un/a especialista per a cada nen/a amb dificultats, es basava en el diagnòstic i no en la resolució de problemes amb col•laboració i ajuda dels altres. A més a més, aquest enfocament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educación Inclusiva
  • educacion inclusiva
  • Educación inclusiva
  • Educación Inclusiva
  • Educacion Inclusiva
  • Educación Inclusiva
  • educación inclusiva
  • Educacion Inclusiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS