EDUCACIÓ FISICA

Páginas: 5 (1082 palabras) Publicado: 30 de septiembre de 2015



Treball Teòric E.F
Korfbal















Iris Martinez Navas
2-3-15
4t ESO A




Introducció : història inici del Korfbal a Catalunya.

L'any 1980 van néixer els dos primers equips en dos col·legis de Terrassa: el Liceo Egara i el Pere Viver. L'any 1985 es va començar a disputar la Lliga Catalana de primera divisió, que va guanyar el ja desaparegut CK Egara'85.
L'any 1982 apareixl'Associació Catalana per a la Promoció i Pràctica del Korfbal (ACPPK), la primera associació d'aquest esport a Catalunya. L'any 1990 el Korfbal és reconegut per la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i el 1999 l'ACPPK es transforma en Unió Catalana de Korfbal. Aquesta nova associació obté l'estatus de membre provisional de la Federació Internacional de Korfbal (IKF) l'any 1997, al'assemblea que es va celebrar a Lahti (Finlàndia).El dia 9 de juliol de 2004 la UCK es converteix en l'actual Federació Catalana de Korfbal a la Casa Museu Alegre de Sagrera de Terrassa,amb 24 entitats fundadores. El reconeixement internacional definitiu s'aconsegueix a l'assemblea que la Federació Internacional de Korfbal (IKF) va celebrar a Terrassa el 29 d'octubre de 2005. La FederacióCatalana de Korfbal ha estat la primera Federació Catalana d'un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI) en obtenir el reconeixement internacional.
L'octubre de 2012,Barcelona acollí el Mundial sots 23 de Korfbal, el primer organitzat a Catalunya.
A Catalunya es disputen la Lliga Catalana de corfbol i la Copa Catalunya de corfbol. Actualment en actiu hi ha tres divisions de categoriasènior (Lliga Nacional, Segona divisió i Tercera divisió), una de categoria júnior i diverses més de territorials en diferents categories inferiors: cadet, infantil i aleví. El vigent campió de Lliga és el Korfbal Club Barcelona i el campió de Copa Catalana és el CK Vallparadís.

La selecció Catalana:
El primer partit de la selecció catalana de Korfbal es va celebrar a Terrassa el 10 de novembre de1984, davant els Països Baixos. Aquell partit va estar presidit per d'aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol. La selecció catalana va començar a participar en campionats oficials l'any 1997, però fins a l'any 2005 no hi va participar com a membre de ple dret. La selecció catalana de Korfbal ha estat la primera selecció catalana d'un esport reconegut pel Comitè Olímpic Internacional (COI)en obtenir el reconeixement internacional.








Tècnica:


- Tir amb dues mans

Amb dos recolzaments: la col·locació de braços i cames serà la que hem explicat anteriorment. El principal és que s’han de mantenir els dos peus amb contacte amb el terra. Les cames estaran lleugerament separades i els peus orientats cap al korf. Després del salt hem de caure al mateix lloc.
Amb un recolzament: ésun tir en moviment i fa que el defensor tingui més dificultat per tapar el llançament. S’aprofita la sortida d’una finta per enllaçar el tir amb un desmarcatge. El moviment de braços i la posició de la pilota de partida són les mateixes que amb dos recolzaments, però hem d’impulsar el salt amb un sol peu.






























- Entrades a cistella

Es produeix quan l’atacant es dirigeixdirectament cap al korf deixant enrere el seu marcador i, per tant, quedant-se lliure. S’ha de fer un petit salt al moment de rebre la pilota, aprofitar els dos recolzaments (un de cada peu) que permet el reglament i es llançarà de manera relaxada, saltant i aixecant el genoll de la cama amb que hem fet el 1r recolzament. La pilota s’agafa per la base i es va aixecant amb els braços flexionats desde la cintura, deixant-la anar al moment que es trobi el més amunt possible. Els braços han de quedar estirats i en direcció al korf.



















La tècnica per llançar el penal és la mateixa que per l’entrada. L’única diferència és que s’ha de fer des d’una posició estàtica. Es col·loca un peu una mica més avançat que l’altre i s’aixeca la pilota per sobre el cap al mateix temps que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio fisica
  • Educació Fisica
  • educacio fisica
  • Educacio Fisica
  • Educacio fisica
  • La Educacio Fisica
  • EDUCACIÓ FISICA
  • Educació Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS