ejecucion

Páginas: 9 (2124 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
5.3.2. EXECUCIÓ

Si l’activitat s’ha planificat adequadament, la posada en pràctica no ha de presentar gaires dificultats. De totes maneres, la perícia de la persona que exerceix d’animadora serà fonamental per a l’èxit de l’activitat.
Hi ha unes regles bàsiques en el comportament d’aquesta figura que cal tenir en compte quan es duu a terme qualsevol activitat:
El que ha de fer l’animadoro l’animadora:
Conèixer els fonaments teòrics i l’estructura de cada tècnica, i també les seves possibilitats i riscos.
Seguir els procediments que hagin estat establerts prèviament.
Aplicar les tècniques amb objectius clars i concrets.
No posar en pràctica activitats “justes de temps”
Conèixer les característiques del grup.
Evitar la competitivitat.
Fomentar la participació en un clima decreativitat i respete.
Assegurar-se que tots els participants entenen en què consisteix cada dinàmica i n’accepten les regles, que han de conèixer prèviament.
Fer l’avaluació (reflexió) amb el grup un cop acabada la activitat.
El que no ha de fer l’animador o l’animadora:
Dirigir per lluir-s’hi i ser el centre d’atenció.
Improvisar una activitat.
Experimentar per veure quins resultats dóna.Utilitzar una tècnica si no té capacitat per controlar-la.

També cal tenir en compte uns conceptes per executar la intervenció en els grups tals com a tècniques i dinàmiques ja que moltes vegades s'utilitzen com a sinònims sense ser-ho. Per això anem a diferenciar entre ambdues considerant una sèrie de matisos: 
Tècniques per treballar en equip.
Amb elles es pretén que les personesadquireixin informació, investigui, aprofundeixi o emeti les seves opinions respecte a un tema concret. 
En aquest cas estem fonamentalment treballant objectius formals i, per tant, l'estructura formal del grup, encara que indubtablement, l'estructura informal també es desenvolupa a través de les actituds i relacions que van apareixent entre els diferents membres del grup.
Dinàmiques de grup.
Amb elleses pretén treballar especialment l'estructura informal del grup, la comunicació, participació, acceptació tolerància i desenvolupar, en definitiva, unes relacions respectuoses i assertives entre tots els membres, per aconseguir així un desenvolupament personal i grupal quant a valors i normes es refereix. La dinàmica a triar dependrà fonamentalment del moment i situació en què es trobi el grup, noés el mateix un grup que comença la seva marxa com un altre grup, que un altre que ja porta temps com a tal o un altre en el qual hagin sorgit alguns conflictes o assumptes que hagin de ser atesos o resolts, així com del que es pretengui.
Una de les idees principals que s'ha de ressaltar és que la persona que condueix la dinàmica de grup no imposa, ni jutja.


5.3.3. AVALUACIÓ
Un cop hagiacabat l’activitat, cal animar els participants a expressar les seves opinions sobre l’experiència i a reflexionar sobre tot el que han experimentat, sentit o aprés. El professional procurarà que es creï un clima de confiança, llibertat i respecte que faciliti el debat entre els participants.
Així mateix, una vegada realitzada l'activitat, és necessari la seva avaluació i, per a això, una de lestècniques que es podria utilitzar són les tècniques soci mètriques, les quals analitzarem en aquest punt.


TÈCNIQUES SOCI MÈTRIQUES
Les tècniques soci mètriques són aquelles que permeten l'estudi de l'avaluació dels grups i de la posició que en ells ocupen les persones.
A continuació, anem a analitzar algunes de les tècniques soci mètriques més importants.


test soci mètric.
Aquestatècnica, no mesura directament la conducta social de les persones quant a motivacions, nivell de cooperativisme, d'agressivitat, d'i submissió, la qual cosa mesura són les relacions entre les persones, detecta el grau d'integració de la persona en el grup. 

La informació que ens brinda es refereix, per tant, a la de les persones i les seves relacions amb totes les persones que en aquest moment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ejecucion
  • ejecucion
  • Ejecucion
  • La ejecucion
  • ejecucion
  • Ejecucion
  • ejecucion
  • ejecucion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS