El Bola

Páginas: 5 (1027 palabras) Publicado: 10 de enero de 2013
EL BOLA
2012

Alumna: Ana Mari Garcia Paris.
M1: Intervenció amb famílies i atenció a menors en risc social.
Professora: Montse Lòpez.
Data: 26/11/2012.


1.Descriu els tipus de maltractament infantil que perceps.
El protagonista “El Bola” presenta per part del seu pare un maltractament físic causat per accions voluntàries i no accidentals, ja que li pega mostrant ferides, blaus i ala vegada també podem observar un maltractament emocional i psicològic causat per sentiments negatius cap al protagonista com amenaces, insults, menyspreu, rebuig.

2.Quins indicadors de maltractament són evidents en el protagonista.
Mostra dificultats per relacionar-se amb els altres nois, presenta una conducta desafiant a la resta de nens (tan com el vocabulari que transmet a la resta denens i les baralles), no vol anar a casa ni veure el seu pare, porta blaus i ferides en el cos, fa faltes d’assistència a classe, mostra una baixa autoestima de si mateix i no presenta cap tipus d’afectivitat per part del seu pare.

3.Quines seqüeles i conseqüències de maltractament presenta actualment la víctima?
Les seqüeles i conseqüències que te el protagonista per motiu d’aquestmaltractament físic i emocional son:
Per part del maltractament físic: es pot observar que de les pallisses que a ha rebut mostra blaus a l’espatlla , rascades, ferides a la cara i a un ull es pot veure que mostra una ferida a la cella i a la boca.

Aquí el protagonista, es pot observar que porta una ferida a la cella.




I degut al maltractament emocional i psicològic:causat persentiments negatius com: rebuig, menyspreu (el seu pare l’hi deia que el se fill que havia mort era millor que ell) burles, insults i amenaces on el nen es mostra dista’n a la resta de la societat que l’envolta tenint por a la resta de la gent que el vol ajudar per conseqüència de les amenaces del seu pare i el sentiment que tenia de rebuig de no ser estimat,a la vegada al no tindre aquesta part afectivaper el mal tractador l’hi porta com a conseqüència poder relacionar-se amb la resta de nois i tindre ell mateix una autoestima lo suficient bona, ja que l’hi impedeix tindre-la per motiu dels sentiments que sent degut a aquesta situació tan difícil que viu.


4.Caracteritza la situació familiar i les funcions que compleix i incompleix la família.
La família del protagonista “El Bola”, esuna família destructurada i trista. Esta composta per: el pare, la mare, l’àvia i ell. Els pares del protagonista van tindre un fill, que es va morir abans de que ell va néixer.
Es pot veure com s’observa les funcions que incompleix la família: El seu pare es caracteritza per tindre un caràcter molt autoritari que dona com a situació un maltractament per part del protagonista , així el paredona les ordres que vol a la casa sense veure que també hi es la seva mare a la família que es un membre mes i te dret a que sigui escoltada i que pugui fer la funció de mare, respectant-la com a persona puguen compartir les decisions que es poden afrontar entre ells dos, la seva mare no actua enfront al maltractament del protagonista i l’àvia també es veu que es una persona que no es escoltada sentractada com si fos un objecte, degut a la seva invalidesa.
I a part es mostra un abandonament del protagonista per absentisme escolar on el pare influeix en aquesta situació on ell a volgut que el seu fill no es relacioni amb la resta de la gent, ni vagi al col·legi.
En finalitat, tampoc han mostrat cap membre de la família cap denuncia contra cap maltractament pel protagonista,ni s’han ofèscasi a protegir sobretot al menor i pugui estar a un lloc mes segur.

5.Com actua l’entorn social del menor davant de la situació de maltractament (escola, companys, societat, amics...).
Tota la gent s’havien que el protagonista era un noi maltractat i ni el professor ni casi cap persona van intentar intervenir en aquesta situació, ni a l’entorn proper de la família casi que no van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bolo
  • bola
  • bolas
  • EL BOLA
  • Bola
  • EL BOLA
  • el bola
  • El bola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS