El catàlogo cósmico de mundos habitables

Páginas: 9 (2075 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
El catálogo cósmico de mundos habitables
La notícia de la qual us parlaré s’anomena “ El catálogo cósmico de munds habitables”, i està extreta d’una pàgina web http://www.elmundo.es/elmundo/2011/11/24/ciencia/1322138095.html, que pertany com podem veure al diari El mundo. Aquesta interessant notícia va ser publicada fa escassos dies, divendres 25 de novembre del 2011, per Rosa M. Tristán aMadrid, en la nova classificació d’aquest diari, l’astronomia.

La notícia, com podem observar en el títol, ens parla de una sèrie de móns habitables. Com tothom coneix, la Terra és el tercer planeta més a prop del Sol, i el cinquè més gran del sistema solar. Pel que sabem, és l’únic planeta on viuen moltes espècies, començant pels humans i acabant pels animals i les plantes, una d’elles somnosaltres. Per tant podem dir, que la Terra és l’únic astre on de moment s’ha trobat vida. Però si observem el títol veiem que ens fa esment a una sèrie de planetes que pot ser que s’hagi trobat vida, al igual que en el nostre. Segons els astrònoms, ja s’han descobert més de 500 planetes durant els últims 20 anys, però no en les diferents galàxies, no, només en la nostre i les que té a prop. Per tant elnombre de planetes que poden haver en total, supera a aquesta quantitat.
En aquest moment, en trobar tots aquests minúsculs móns, els científics es pregunten que si en aquests, també hi haurà vida o no, si la vida que hi ha és igual, similar o diferent a la nostre. Tot es qüestionable en aquest món, i al fer aquest descobriment, els científics tenen moltes preguntes que respondre. Per aquestmotiu, la NASA (National Aeronautics and Space Administration) juntament amb la SETI (Search for ExtraTerrestrial Intelligence) han proposat una nova idea, que consisteix en classificar tots aquests petits móns en una sistema i així obtenir un catàleg dels exoplanetes habitables en els que poder centrar-se, per trobar més informació d’aquests i poder extraure altres conclusions.
La recerca de nousplanetes suposa un gran debat, ja que hi ha dues opinions que s’han de respectar. Per una part estan els que pensen que trobar vida en altres móns es favorable però i que tot i això, la Terra segueix sent el millor model. En canvi per una altra part, estaven els científics que deien que aquesta era una visió molt limitada i aquests es formulaven dues preguntes que les podem veure en aquest segment:“Una de ellas es si condiciones como las de la Tierra se pueden encontrar en otros mundos, puestos que ya sabemos que aquí han servido para la vida, pero la otra cuestión es si las condiciones que hay en los exoplanetas también son susceptibles de albergar otras formas de vida, las conozcamos o no".
Aquestes qüestions les va proposar Dirk Schulze-Makuch , un científic molt conegut quetreballava a la Universitat de Washington, i de les quals van sortir dos índex, la ESI (European Software Institute) que s’encarrega de determinar la seva densitat, la distància al sol, la seva mida... i la PHI (Public Health Institute) que descriu els diferents elements químics i paràmetres físiques que podrien permetre l’aparició de la vida. Aquests dos índex van ser coneguts per tothom ja que vansortir a la revista Astrobiology, on afirmaven que el càlcul d’aquests era molt fàcil i ràpids, gràcies a un sistema matemàtic capaç de fer projeccions en les que apareixeran tots els paràmetres.
Amb aquests dos índex, van elaborar un rànking on la ESI ficava en primer lloc, els exoplanetes Gliese 581g i Gliese 581d, els dos orbiten en la mateixa estrella i després Mart i Mercuri. En la PHI, també elsclassificava en el primer lloc el Gliese 581g i Gliese 581d però en el sistema solar, en primer lloc era ocupat per Titan, el segon per Mar i després la Lluna de Júpiter.
Però de fet, tots aquests resultats són relatius i encara no estan del tot verificats. Alguns autors afirmen que un planeta el qual es pugui habitar no ha de formar part d’una estrella, i que hi ha molts planetes que estan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cataloguemos al mundo
  • Habitantes del mundo
  • Habitar en el mundo
  • Habitar en el mundo
  • La Etica Inmersa En Un Mundo Cosmico
  • Perú catalogo del mundo
  • Como es el mundo que habitamos
  • mundo cosmico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS