El comportament de les organizacions

Páginas: 8 (1880 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
TEMA 3. El comportament en les organitzacions
En aquest tema parlarem de com un sistema de control i gestió correcte ha d’ajudar als individus a assolir les metes empresarials mitjançant les mateixes accions que fan servir per assolir les seves metes personals i amb això li diem congruència de metes.

3.1. Congruència de les metes
En una empresa sempre lo que es busca es assolir les metes del’organització, cosa que no es molt fàcil ja que cada individu té les seves metes que no sempre coincideixen amb les de l’organització. La raó per la qual no sempre són les mateixes és molt senzilla, els individus sempre volen cobrar més i l’empresa no augmenta els salaris únicament a mesura que no afectin les utilitats.
Un bon sistema de control i gestió lo que ha de aconseguir, com a mínim, ésque les metes de cada individu no vagin en contra de les metes empresarials.

3.2. Factors informals que influïen en la congruència de les metes
S’han de tenir en compte factors formals com ara els plans estratègics, pressupostos i informes però també els processos informals com per exemple l’ètica de treball, la cultura i la manera d’administrar ja que per implantar bé una estratègia elssistemes formals han de ser congruents amb els informals tenint en compte que els dos influïen el comportament humà.
Els factors informals poden ser interns i externs.
3.2.1. Factors externs
Els factors externs son les normes de comportament anomenades "ètica de treball", que inclouen un conjunt de actituds com diligencia, dedicació i lleialtat dels empleats cap a l'organització.
Aquestesactituds poden ser locals amb l'objectiu d'atreure organitzacions en una especifica ciutat, poden ser per algunes industries en concret ja que no totes les industries tenen les mateixes normes, o també poden ser nacionals com per exemple el cas del països India i China que tenen una excel·lent ètica de treball.
3.2.2. Factors interns
Cultura
Un factor molt important es la cultura de l'organització jaque explica perquè varia el control efectiu en dos organitzacions amb sistemes idèntics de control de gestió.
La cultura d'una companya ve donada per la personalitat i les politiques del directiu executiu i fa referència a les idees comunes, valors compartits, normes de conducta i a les premisses que s'accepten de manera implícita i es manifesten explícitament en l'empresa.

Estild'administració
L'estil d'administració es probablement el factor intern que més efecte té sobre el control de gestió ja que generalment les actituds dels subordinats reflueixen les actituds dels seus superiors i aquestos les del directiu executiu.
Hi ha gerents de tot tipus, poden ser formals o informals, disciplinats o no, comunicatius, impacients, etc...
L'organització informal
Per poder comprendre elprocés de control de gestió s'ha de reconèixer la importància de les relacions que constitueixen una organització informal. Aquestes relacions es poden donar entre gerents de diferents departaments o entre el gerent general i un gerent d'un departament en concret.
Percepció i comunicació
Per poder arribar a complir les metes d'una organització els gerents operatius han de conèixer molt bé quinessón aquestes metes i mitjançant quines accions les poden assolir. Però molts cops la informació passa per massa canals de comunicació i no sempre arriba als gerents de manera clara, a vegades pot arribar fins i tot a ser contradictòria.

3.3. EL SISTEMA FORMAL DE CONTROL
Els sistemes formals es classifiquen en dos tipus: 1) el sistema de control de gestió en si, tema central d'aquestaassignatura, i 2) las regles.
3.3.1.Regles
Quan parlem de regles ens referim a tot tipus d'instruccions i controls formals com ara reglaments generals, descripcions de llocs, procediments operatius estendards, manuals i normes ètiques.
Hi ha regles tant per les coses de menys importància com ara entregar pinces amb només una sol·licitud firmada, com per les de major importància com per exemple les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Etica en las organizacions
  • Comportament Agressiu
  • comportamento ejecutivo
  • organizacions
  • organizacions
  • Influencia de las organizacions militares
  • comportament
  • Demanda i comportament del consumidor

OTRAS TAREAS POPULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS