El cuerno de africa

Páginas: 32 (7953 palabras) Publicado: 3 de febrero de 2011
1.INTRODUCCIÓ
Hi ha llocs que semblen estar condemnats a viure en un conflicte permanent. La banya d'Àfrica és un d’ells.
Molt enrere van quedar els temps d’esplendor d’antigues civilitzacions florents, que van portar a batejar la regió com "la terra dels aromes". Es sospita que l' antic Regne de Saba va estar enclavat en aquestes terres.
L’altra cara de la moneda apareix davant nostre deforma esperpèntica. Segles de conflictes entre cristians i musulmans en lluita pels recursos naturals i l’espai vital.
Nous temps i nous conflictes, els enfrontaments armats entre governs i exèrcits rebels.

La pirateria, l’amenaça terrorista. Sense oblidar el patiment de la figura més feble de la cadena: la població civil. Les matances indiscriminades de la població, la situació d’extrema pobresa.Donen compte de les condicions de vida tan extrema que han de suportar els habitants d’aquesta regió.
La realitat a dia d’avui és que els "senyors de la guerra" segueixen si ser processats. La missió de pau del consell de seguretat de l'ONU aquesta bloquejada per la lluita d’interessos dels EUA a la zona i el poc diàleg entre cristians i musulmans.
EUA considera la banya d'Àfrica com un puntestratègic de gran valor. Cal no oblidar que és pas obligat de petroliers i mercaderies.
Per si tot això no resultarà suficient, la regió està afectada regularment per catàstrofes naturals. Sequeres i inundacions que sotmeten a la població als nivells més alts del món de desnutrició. N’hi ha prou una xifra, entre 1882 i 1992, dos milions de persones van morir a la banya d'Àfrica a causa de lacombinació letal de guerra i fam.
Davant d’això es podria desitjar que la bretxa de 60km que es va obrir el 8 de setembre de 2005 al nord d’ Etiòpia a la depressió d’Afar al nord de Djibouti no necessités u n milió d’anys per a separar-se del continent africà. Ja que potser això canviés la sort d’aquesta regió tan castigada

2. OBJECTIUS
Durant la realització d’aquest treball pràctic en grup, elstres integrants del grup en proposem assolir amb èxit el seguit d’objectius que s’aborden en l’apartat següent:

Primer de tot, obtenir informació fiable i real, sobre una de les zones mes oblidades del nostre planeta. Des del nostre punt de vista, el corn d’Àfrica es una regió geogràfica formada per uns territoris els quals, apareixen als corrents d’informació d’ Occident (premsa, televisió oradio) només en el moment que es produeix un problema que involucra al mateix occident, exemple: el segrest de pescadors espanyols pels famosos pirates somalis o també la privació de llibertat de periodistes.
Però el problema es més greu i per això ens proposem descobrir perquè això succeeix, però la nostra ambició es major, es saber perquè es aquesta una regió geogràfica en situació conflictivapermanent.

Amb les bases que tenim d’informació que ja sabem i el que investigarem, volem respondre a preguntes com:
-Per que es permet que un país com Somàlia, tingui un govern titella que no lluita per pujar el nivell de vida de l’estat
-Com poden existir uns territoris tan poc organitzat administrativament i en una situació de descontrol polític-territorial tan flagrant.
-Perquè es aquestauna de les zones més pobres del nostre planeta terra?
-Que fa que llocs com Mogadishu siguin un dels més perillosos del món?
-Perquè en aquests països encara no s’han superat problemes de religió, cosa que si ha succeït a moltes altres parts del món?

I també, com a desig general, volem obtenir informació fiable, d’una de les regions de la que menys es parlen a dia d’avui.

3.METODOLOGIA IFONTS D’INFORMACIÓ
El nostre mètode de treball que utilitzarem alhora d’obtenir informació es basa en la utilització de diverses eines de recerca, per una banda.

En primer lloc, mitjançant la consulta de fonts d’informació escrita, disponibles tant a la biblioteca de la facultat (atles, cartografia “mapes”, enciclopèdies, monografies) com a fora: consulta de hemeroteques, compra d’un parell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Propuesta Mun Cuerno Del Africa
  • Trafico De Armas En El Cuerno De Africa
  • Pastores nómadas en el cuerno de áfrica
  • GUERRA Y PIRATAS EN EL CUERNO DE AFRICA
  • Hambre en el cuerno de África
  • Crisis en el Cuerno de Africa
  • Piratería en el cuerno de África y problema con los recursos
  • Conflicto De Los Grandes Lagos Y El Cuerno De Africa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS