el culte a l'emoció

Páginas: 2 (313 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2014





El culte a l’emoció
Atrapats en un món d’emocions sense sentiments.

Michel Lacroix.


















LACROIX,M., El culte a l’emoció; Tr. R. Folch i Camarasa,Barcelona, Edicions La campana, 2005.











































RECENSIÓ



L'obra de Michel Lacroix és una descripció molt precisa delstrets, símptomes, característiques, causes, etc... d'una societat actual atrapada en el fet de poder vibrar, és a dir, atreta per les sensacions fortes, emocions-xoc; és el que anomena al llarg del'obra el culte a l'emoció. L'assagista francès no dubta en anomenar a l'home contemporani com a Homo sentiens, un home sotmès a la cerca de sensacions fortes que deixa en un segon terme la importànciadels sentiments.
L'autor inicia l'argumentació de l'obra descrivint com la societat actual presencia l'emoció, en altres paraules, el fet de poder sentir-ho tot, com a essència primordial de la vidadiària, això és, adquireix un paper significatiu en la identitat de l'home.
Així doncs, un cop exposada la tesi que defensarà al llarg de l'obra, l'autor analitza les causes d'aquesta actituddirigida a un culte a l'emoció mancat de sentiments.
Ja que la societat contemporània es caracteritza per la inclinació cap a les emocions fortes, excitament, agitació, etc..., l’autor dedica la segonapart del llibre a l’estudi de l’ús de l’emoció i al perill causat pels seus excessos, considerant que s’ha perdut la malenconia romàntica per donar valor a l’instant, als moments forts.
MichelLacroix ofereix, en la tercera part del llibre, diversos remeis per no caure en un culte a l’emoció que alteri la nostra sensibilitat, és a dir, opta, un cop realitzada la diagnosi del perill, per donar unasolució al problema.
En definitiva, som davant una obra fonamentada en la vida diària ja que, cadascun dels esdeveniments que llegim en els mitjans de comunicació, o bé observem en el món de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El culte a l'emoció
  • cult
  • Cult
  • Culto
  • Cultaras
  • CULTO
  • Culto
  • Cult

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS