El doctor

Páginas: 6 (1435 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2010
El Doctor

La pel·lícula transcorre als EEUU, a l'estat de Califòrnia. El protagonista, el Dr. Jack es un reconegut cirurgià d'un hospital. Ell està convençut que ha de mantenir unes distàncies emocionals amb els pacient que opera. Un dia observa que estossegant escup sang per la boca, lo que li fa pensar, junt amb la seva dona que encara està mes preocupada, que ha d'anar a un especialista aque li observi el succeït.
La especialista es una bella doctora del mateix hospital on treballa Jack. Ella observant la situació i fent les probes corresponents li transmet al cirurgià que pateix un tumor maligne en la gola. És llavors quan es gira la truita i pateix ell el que pateixen els seus pacients, des del tracte rebut per part de la doctora (tracte que se la guanyat ell degut al seudesagradable comportament), fins a tota la burocràcia que ha de seguir per realitzar-se les proves i tractaments corresponents per eradicar el tumor.
Quan Jack comença la quimioteràpia al seu propi hospital, coneix a June, una pacient que pateix un tumor cerebral, amb l'ajuda d'aquest nou personatge, Jack veu que pot lluitar contra aquest tumor que tant mal li està fent.
Per culpa d'aquestarelació amb June es comença a distanciar més de la seva esposa, i del seu treball, encara que el motiu principal del distanciament és promogut pels seus propis companys de treball, que li aconsellen que ha de descansar i romandre a casa.
Però el que no sap ell encara és que gràcies a June acabarà veient les coses des d'un altre punt de vista, June li ensenya apreciar les coses i a valorar les persones,és llavors quan decideix arriscar-se i ser intervingut en el mateix quiròfan on ell fa les intervencions i pel seu propi equip que havia treballat tants i tants anys.
Al final la operació acaba sent un èxit, llevat que acaba perdent parcialment la veu, però el tumor ja ha desaparegut. Al final del film, Jack recupera la seva veu, però el que veritablement recupera es el valor humà que ha detindre envers als seus propis pacients, i això és tot gràcies a com observa el comportament de la doctora degut al seu desagradable comportament, que li fa veure que a ell no li agradaria que els seus pacients es comportessin igual com ell ho està fent amb la doctora, i també gràcies a la dolça i entranyable June, que li fa veure que no només els cors de les persones estan per operar-los, sinó quetambé estan per saber-los escoltar.

RELACIÓ ETICA MORAL DE LA PELICULA
Hi han dos models de relació entre el personal sanitari i el pacient, un es el paternalista i l'altre el democràtic.
Dins del paternalista trobem el In-firmus que va des de la època grega (jurament hipocràtic) fins els anys 70. Es el model que li agrada utilitzar a Jack, un metge de caràcter autoritari, on el pacientobeeix sense cap criteri previ les ordres del doctor, incapaç de prendre decisions, el que s'entén com a paternalisme mèdic. Això te un punt positiu, que es que Jack te uns deures indefugibles envers els seus pacients, però també te un punt negatiu, que es el de ignorar els drets dels malalts. Encara que el paternalisme mèdic busca el bé per el pacient, trobant així un clar model de beneficència, nocompta amb la seva voluntat, es compleix així un model paternalista jerarquitzat, on el metge com he estat repetint, mana sobre el pacient en tots els aspectes.
Encara que en la època que transcorre la pel·lícula, el pacient ja disposava de la seva pròpia autonomia legal, Jack no o demostra en cap sentit.
L'altre model, el democràtic, que es fonamenta amb la relació sistemàtica entre el pacienti el personal sanitari, es pot observar en la pel·lícula que no queda reflectit en cap cas, això es pot veure quan la doctora que li diagnostica a Jack el càncer maligne de gola, no el tracta amb cap consideració ni respecte quan li comunica la situació que es troba Jack, que es que té, com ja he esmentat un càncer maligne.
La doctora tampoc li deixa escollir a Jack el tractament que ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Doctor
  • Doctora
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctor
  • Doctorado
  • Doctor
  • Doctor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS