El dol

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (683 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Activitat per treballar el dol en adolescents
Realitzaríem un grup de recolzament mutu amb diferents adolescents que han sofert la pèrdua d’una persona propera, doncs pensem que el treball en grupajudarà al subjecte a identificar-se amb les altres persones i a compartir sentiments, i a adonar-se que el que sent, pensa i experimenta també li passa a altre gent. Creiem que si treballes engrup, a banda del treball individual, es crea una bidireccionalitat i facilitar l’expressió de sentiments al sentir-se recolzat pel grup en el seu conjunt. A més, al ser amb un grup d’iguals serà mésfàcil per ells expressar-se i sentir-se entesos.
Objectiu 1.- Identificar, respectar i expressar sentiments, emocions i pensaments de forma clara.
Fer que cada participant del grup escrigui una carta(en el format que desitgi) dirigida a la persona que ja no hi és, on pugui dir-li tot allò que no va poder dir-li en vida o acomiadar-se de la persona que ha mort. Es tracta de que la persona expressitots aquells sentiments, pensaments i emocions a través del paper. Dita activitat ha de servir per fer conscients a les persones dels seus sentiments i emocions, alhora que els ajuda a reordenar lesseves idees i dotar-les de significat i coherència. Després que cada persona treballi en la seva carta de forma individual, cal fer una posada en comú, on els diferents participants expressin elssentiments, emocions i pensaments que apareixen en les seves cartes, de manera que es podrà fer una llista comú d’emocions (ràbia, ira, por, tristesa, etc.). Això ajudarà a identificar els diferentssentiments i poder-los així treballar.
Objectiu 2.- Compartir emocions a través dels records positius.
Fer una cercle amb el grup, i que cada participant expliqui un record positiu d’aquella persona que jano hi és. Aquesta activitat permet recordar moments positius viscuts amb la persona, de manera que potència la part positiva de la relació i no es centra només en la pèrdua i la part negativa. Cal...
tracking img