El Embarazo

Páginas: 9 (2142 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
L’embaràs o gestació s’inicia en el moment de la fecundació i finalitza al voltant de nou mesos després amb el naixement d’un nadó.

La fecundació correspon a la unió de les cèl·lules germinals, és a dir, a la unió d’un òvul per part de la mare i d’un espermatozoide per part del pare i es produeix a l'interior de l’aparell reproductor femení.

Els espermatozoides es dipositen en la vagina iascendeixen per l’úter i per les trompes de Fal·lopi. Si no troben cap òvul moren al cap d’uns 3 o 4 dies. Si el troben l’envolten però només un aconsegueix travessar la seva membrana i alliberar el seu nucli. Aquest, que conté 23 cromosomes, s’uneix al nucli de l’òvul, que també conté 23 cromosomes, i es fonen en una sola cèl·lula, anomenada zigot, amb un nucli que conté 46 cromosomes. És laprimera cèl·lula del nou individu: comença un nou ser.


















De seguida el zigot es comença a multiplicar (desenvolupament embrionari) i dóna lloc a l’embrió. La primera estructura que es forma és una massa massissa de cèl·lules (mòrula) que descendeix per la trompa. La següent estructura que es forma és una massa buida (blàstula) que s’implanta sobre la mucosa uterina(nidació), on queda envoltat d’una bossa, anomenada placenta, que permet aportar oxigen (O2) i nutrients des de la sang materna a l’embrió i transferir el diòxid de carboni (CO2) i els productes de excreció (bàsicament urea) produïts per l’embrió a la sang materna; i s’uneix al cos de la mare a través d’un tub, anomenat cordó umbilical, per on rep l’aliment i l’oxigen necessari per viure.Això succeeix aproximadament uns sis dies després de la fecundació.



Durant l’embaràs el nou ésser passa per dos estadis.

- L’embrió. Durant aquest temps es comencen a formar els òrgans del nou ésser, sobretot els del cap. Correspon aproximadament als dos primers mesos d’embaràs.
- El fetus. El nou ésser ja té formats el cap i les extremitats. Correspon als set últims mesosde l’embaràs.



















Fases de l’embaràs.

- El primer trimestre.











De les 4 a les 8 setmanes:
Abans de la quarta setmana, l’embrió encara no té aspecte humà.









A les 4 setmanes, l’embrió té la mida d’un gra d’arròs i una forma com de rèptil.
A les 6 setmanes, se li poden veure els ulls tancats, la columna vertebral i un corque batega.











Aproximadament fa 10 mm de llarg


A la setena setmana, l’embrió ha crescut unes 10.000 vegades més que l’òvul fecundat. La mare presenta la primera falta de menstruació i pot notar alguns símptomes: cansament, marejos, vòmits i nàusees matinals…

De les 8 a les 12 setmanes:



















Tots elsòrgans fetals ja estan pràcticament formats i comencen a funcionar. Els ulls, el nas i la boca són al seu lloc definitiu.
A les 9 setmanes, els braços i les cames ja tenen les tres parts corresponents: mans, avantbraç i braç; i peu, cama i cuixa. Apareixen els dits, però encara no gaire ben diferenciats.
És el moment adequat per al primer examen ecogràfic.

Durant els tres primers mesos, el nadós’anomena embrió i experimenta un creixement molt ràpid i canvis molt importants en la forma externa. L’embrió es troba dins del sac embrionari embolicat amb les membranes precursores de la placenta i flotant en líquid amniòtic.

Al principi del tercer mes, es diferencien els òrgans sexuals. Abans d’aquest moment, per bé que el sexe fetal està fixat des del precís instant de la concepció, noés possible a simple vista saber si l’embrió és nen o nena, ja que els òrgans sexuals són aparentment idèntics en tots dos casos.

El cervell del fetus es recobreix d’ossos protectors i es forma el crani. No obstant això, aquests ossos no se solden entre ells, ja que el cervell encara no ha adquirit la mida definitiva i el crani ha de ser flexible per poder passar a través del canal del part....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Embarazo
  • Embarazo
  • Embarazo
  • Embarazo
  • Embarazo
  • EMBARAZO
  • el embarazo
  • embarazo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS