El experimento

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (768 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
“EL EXPERIMENTO”
És una pel·lícula basada en fets reals, la finalitat que té aquesta pel·lícula és experimental i també una forma de mostrar a la societat el que són capaces de fer les persones quetenen poder en aquest món i així poder manipular les nostres conductes amb una sèrie d’ordres que reben dels científics i així provocar noves conductes. Podríem classificar aquesta obra com un assaigperò a mesura que la obra avança podem dir que la pel·lícula acaba sent una obra dramàtica, degut a la confusió de rols que hi ha dintre de la presó.
Oliver Hirschbiegel va néixer a Hamburg el 1957,va fundar la revista crítica Infermental, la començar la seva carrera per la creació de les instal·lacions-video i altres performance artístiques abans de dirigir la cadena de televisió ZDF.
Vacomençar de director a la gran pantalla amb “El Experimento”, basada en fets reals que va succeir al 1971 a la universitat de Stanford en la qual posa un grup de homes tancats a per un sociòleg peranalitzar diferents comportaments entre éssers humans en situacions extremes.
En la pel·lícula “El Experimento” el que podem observar és que l’experiment que fan és dirigit per un grup de científics, ja quela jerarquia que s’estableix en la pel·lícula es la següents:
1) Científics (manipulen als guàrdies).
2) Guàrdies de la presó (són manipulats pels científics i manipulen als presoners).3) Presoners (són manipulats pels guàrdies i pels científics).
El que vull dir amb això és que les persones que tenen el poder, poden dirigir el comportament de les persones amb menys poder i aixíaconseguir el que ells vulguin que facin o que deixin de fer, d’aquest poder en fa referència el filòsof Foucault que diu “la vida és convertida en un sistema d’anàlisis per i per al poder”, aquestdistingeix dos tècniques de biopoder, una d’elles és caracteritza per ser una tecnologia individualitzada del poder basada en els comportaments per tal d’anatomitzar-los i així produir cossos dòcils i...
tracking img