El gateo

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2009
INTRODUCCIÓ

Aquest treball va dirigit a la temàtica del desenvolupament psicomotriu del bebè en la seva primera infància, i mes concretament en el seu primer any de vida on pren autonomia en elespai i inicia el primer senyal de desenvolupament propi.
El objectiu del treball es basa en sintetitzar la recerca bibliogràfica del tema del gateig, donant en primer lloc una pinzellada a lacomposició de primera psicomotricitat, seguidament treballant les manifestacions del moviment autònom i la importància del fet que el nadó es decideixi a gatejar, conjuntament amb els seus avantatgesi també, els tipus de gateig que es poden donar.
Finalment, es tractaran unes conclusions sobre la necessitat de fer que el bebè gategi per els valors positiu que això aporta en la seva primerafase evolutiva.

PART CENTRAL

DESENVOLUPAMENT PSICOMOTRIU EN LA PRIMERA INFACIA

La primera infància es compon des de el naixement fins als dos anys de vida, en aquesta és bàsic eldesenvolupament psicomotriu del nen.
En aquesta etapa com es recull en el capítol de Carme Àngel (1995) es compon diferents trets característics, en primer lloc per l’adquisició de l’esquema corporal, quèés la imatge que l’infant te del propi cos, on l’adquisició progressiva de l’esquema corporal ajuda al infant a agafar seguretat en ell mateix i controlar el seu cos. En segon lloc es compon també perels trets del to muscular de l’infant, aquest és el grau de tensió, consistència i duresa dels grups musculars, on és excessivament hipertònic, en els braços i les cames (sempre flexionats), ihipnòtics en el tronc (ni tan sols pot seure), aquesta conducta porta als anomenats reflexos arcaics. A més a més es compon també de la característica dels predominis laterals motor de una part del cos persobre d’una altre on haurà de dur a la futura coordinació i dissociació dels moviments on al voltant dels 7-9 mesos s’observen trets com el gateig, i el darrer tret que compon les característiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gateo
  • el gateo
  • El Gateo
  • El Gateo
  • Gateo
  • Gateo
  • el gateo
  • Diapositivas del gateo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS