EL hombre en busca de sentido

Páginas: 13 (3095 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
















Gemma Gilabert
1r BAT B
Sr. Antoni Polo
1. Biografia sobre l’autor.
Viktor Emili Frankl va néixer a Viena el 26 de març de 1905, a Viena (Àustria) dins una família d’origen jueu. Mentre Viktor estudiava es va començar a interessar en la psicologia i així, a la Universitat de Viena, va estudiar medicina, especialitzant-se en neurologia i psiquiatria. Els seusprimers anys va treballar en un hospital de Viena, però més avant la impartia de forma privada. El seu pare va realitzar molts treballs diversos.
L’any 1942 es va casar amb Tilly Grosser, i aquell mateix any, va ser portat junt amb aquesta i els seus pares, al camp de concentració de Theresienstadt. Més tard va ser portat a Auschwitz, i després a dos camps de concentració diferents. Va seralliberat el 27 d’abril de 1945 per l’exèrcit nord-americà. Viktor va sobreviure als camps de concentració, però tant els seus pares com la seva esposa hi van morir.
Després de ser alliberat va tornar a Viena, on va començar a concebre el seu famós llibre “El hombre en busca de sentido” on explica la seva vivència dins els camps de concentració des de una perspectiva psicològica. Un amic seu, Freud, liva publicar uns quants dels seus escrits.
El 1949 va rebre el doctorat en Filosofia i el 1955 va ser nombrat professor de la Universitat de Viena. També va ser professor de universitats com Harvard, Stanford, i altres a Dalla, San Diego, etc.
Va guanyar un premi “Òksar”de l’Associació d’Estats Units de Psiquiatria, al igual que en diversos països europeus.
Ell es va dedicar a l’ensenyança a laUniversitat de Viena fins els 85 anys, però durant el seu temps lliure li agradava molt escalar muntanyes (als 667 anys va aconseguir una llicencia de pilot d’aviació).
Junt amb aquestes activitats va publicar més de 30 llibres traduïts a molt idiomes (català, anglès, italià, etc), va realitzar moltes conferències arreu del món u va rebre 29 doctorats de diverses universitats, entre les qualsdestaca “la Universitat de Francisco Marroquín”, la qual també li va atorgar amb un clínica de psicologia que porta el seu nom.
Finalment, Viktor Frankl va morir el 2 de setembre de 1997 a Viena (Àustria)



2. Resum del llibre.
Aquest llibre ens conta la història de Viktor de forma autobiogràfica i des de un punt psicològic. Narra les experiències viscudes dins un camp de concentració durantla Segona Guerra Mundial i els maltractes dels soldats de la SS als presoners.
Ens explica que dins el camp de concentració hi havia dos tipus de presoners: els que sofrien els treballs més durs i rebien molts maltractes per part de la SS, i el que ell anomena “capos” que eren presoners “privilegiats”.
Divideix el llibre en tres fases:
-Primera fase: Internament al camp→ Explica com elspresoners que estaven dins al tren pensaven que estaven anant a treballar a una fàbrica d’armament, però que en veure el cartell “Auschwitz” molts van començar a entrar en shock. També descriu la “il·lusió de l’indulta” que en psicologia es un símptoma en el que una persona a punt de morir, creu que serà salvada a l’últim moment. Després van anar classificant-los en dos grups: els que eren destinats alcrematori i els que es salvaven per a poder fer treballs. Després descriu que els van fe fer: desvestir-se, afaitar-se de cap a peu, etc. També explica la mentalitat suïcida d’alguns dels seus companys.
Segona fase: La vida al camp→ Ens explica les reaccions del presoners als pocs dies de ser al camp. L’apatia diu que es un a mort emocional, és a dir, desapareixen els sentiments davant lesexperiències viscudes. Respecte a ell, va anar tenint sort: va ser destinat a la cuina, i poc després d’infermer de presoners. Quan Viktor va ser destinat a un altre camp, va començar a presenciar el canibalisme, que ens el descriu en el conte “Mort a Teheran”. També anatiltzava en comportament dels guardes.
Tercera fase: Després de l’alliberació→Ens explica la infelicitat que patia i que poc a poc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El hombre en busca del sentido
  • El hombre en busca de sentido
  • Ensayo el hombre en busca del sentido
  • Informe el hombre en busca del sentido
  • El Hombre En Busca Del Sentido
  • Un hombre en busca de sentido
  • el hombre en busca de sentido
  • El Hombre En Busca De Sentido

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS