El llibre de les besties

Páginas: 10 (2387 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013







Llibre de les bèsties

Ramon Llull








D.D.A.



ÍNDEX

Activitat 1 .............................. pàg. 1

Activitat 2 .............................. pàg. 1

Activitat 3 .............................. pàg. 2

Activitat 4 .............................. pàg. 5

Activitat 5 .............................. pàg. 5

Activitat 6 ..............................pàg. 5

Activitat 7 .............................. pàg. 5

Activitat 8 .............................. pàg. 5

Bibliografia ........................... pàg. 6










1. Fitxa bibliogràfica.

Títol: Llibre de les bèsties.
Autor: Ramon Llull.
Editorial: Bromera.
Col·lecció: Els nostres autors.
Adaptació: Francesc Machirant.
Il·lustracions: Alejandro Kucharski.
Edició:22a edició.
Número de pàgines: 125 pàgines.

2. Biografia de l’autor.

Va nàixer el 1232 a Mallorca, al poc de temps de ser conquerida per Jaume I. La seua família pertanyia a Barcelona, y ell va ser de la primera generació de cristians nascuts a l’illa de Mallorca. Hi ha dos característiques que li donen un caràcter excepcional: una obra immensa i una activitat incessant. Cap als 30 anys, vasofrir una crisi anomenada , va abandonar la vida cortesana i la seua família, i en va decidir dedicar la seua vida a difondre un sistema de pensament nou que permetia convertir els infidels al cristianisme.
El 1311, als 79 anys, va dictar en Llatí una autobiografia, que va anomenar Vita Coetanea i en va encarregar la redacció definitiva a uns monjos de París, i per aquesta raó, encara que erauna autobiografia, en ella es parla de Ramon Llull en tercera persona i no en primera. En aquesta obra explica en canvi que va experimentar la seua vida i quins van ser aleshores els objectius als que la va dedicar.
Va escriure prop de 300 llibres en català en llatí i en àrab, en els que va tractar pràcticament tots els camps del saber del seu temps, va desenvolupar el seu propi sistema depensament al que ell va anomenar art. L’Art no era un cos de doctrina, sinó una tècnica de pensament de base lògica i matemàtica que permetia demostrar qualsevol veritat religiosa i, al mateix temps, estudiar i comprendre qualsevol ciència de l’univers. Va ser el primer europeu en escriure en la seua pròpia llengua materna sobre temes que només es tractaven en llatí, com la medicina, les matemàtiques ol’astronomia.
A més a més, en va ser el primer europeu en escriure en prosa sobre temes contemporanis.
Les seues obres tenien com a principal objectiu convertir la població no cristiana recentment conquistada. L’interés de Llull per la conversió dels infidels s’explica perquè va nàixer i va viure en un país on els problemes derivats del contacte entre gents de cultura, llengua i religions diferentses plantejava i es vivia constantment. Com que es va adonar que l’ús d’autoritats basades en textos sagrats eren rebutjades pels no cristians o donaven lloc a divergències en la interpretació que impedien arribar a qualsevol conclusió, va decidir no utilitzar-les. Va trobar en la concepció de Déu i de l’univers que les tres religions monoteistes mediterrànies compartien el terreny comú oncristians, jueus i musulmans podien discutir racionalment. El propòsit de Llull era demostrar que les grans veritats cristianes deriven de l’estructura mateixa de l’univers.
Finalment, en va morir el En va morir el 1316.

Respecte a la seua obra literària, Llull sempre va concebre la literatura com un instrument de divulgació del seu pensament. En l’àmbit narratiu, les principals obres són: ElBlanquerna i El Llibre de les meravelles. El primer llibre, Llull conta la història del protagonista, que guiat per una forta vocació religiosa, abandona la família i passa per diversos estats religiosos fins que arriba al papat, però en renuncia a ell per tal de dur una vida de contemplació. El segon llibre es pot considerar com una enciclopèdia novel·lada, ja que presenta un repertori de temàtiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llibre de les Besties
  • El llibre de les bèsties
  • El llibre de les besties
  • llibre de les besties
  • Llibre De Les Bèsties
  • Llibre de les besties
  • El llibre de les besties
  • El llibre de les bésties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS