El mal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (823 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 2 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
FICHA DE LECTURA
TITOL – EL MAL

ESCRIPTOR – JOSEP FRANCO

EDITORIAL – BROMERA

RESEÑA DE AUTOR –
Josep Franco (Sueca, 1955) a més de mestre i traductor, és un dels autors mésrepresen¬tatius de la narrativa actual, tant per la seua formació com per la seua actitud social i personal. Entre les seues novel•les més conegudes cal destacar Anàdia, la ciutat submergida; Manuscrit de MossénGerra; Les potències de l’ànim, a més de narracions juvenils i infantils. Amb Vent d’Almansa ha obtingut el Premi de Novel.la Historia Juvenil Far de Cullera 2006 .

ARGUMENT
El llibre tracta d´unxic que vol ser estrella de rock ( Ricard Beltran), d´un home que era corresponsal, cronista... però no sabia comportar-se ( Eugeni Claver) l´envien a Londres per fer una entrevista, la seua filla unajove que no sap que fer i que decisions prendre (Laia Claver) i la doctora Teresa Grau mare de Laia i ex de Eugeni que es un eminent científica i experta en genètica.
Tots ells estan a Londres onScorland Yard investiga unes víctimes , que son misteriosament assassinades , per lo que pareixen mossos de vampirs.
També i ha una historia curta al principi i altra al final en les que tot acabatràgicament.

PERSONATGES
Principals
Ricard Beltran – Jove valencia que vol ser un gran guitarrista y estrella de rock , el seu nom artístic es Ricky Bel , amb cara llarga i pàl•lida , un xic alt iprim, viu en una pensió amb conviu en un ionqui, dos txecs, un rus, dos austríacs... enamorat de Laia.
Eugeni Claver – Experimentat corresponsal , cronista rebregat, independent i suspicaç, undesllenguat incapaç de comportar-se, amb un caràcter gris i humor negre, calb i mal vestit.
Laia Claver - Filla de Eugeni , vivia amb sa mare a Londres i veia poc a som pare, amb ulls color mel i la pellde coto pèl.
Teresa Grau – Eminent científica i genetista , una dona del seu temps, amb educació tradicional , respectuosa.
Secundaris
Leonidas Brusca – Conegut com Ox Bruck noble hongarès...
tracking img