El malson de darwin

Páginas: 4 (884 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2010
EL MALSON DE DARWIN

La pel·lícula en forma de documental descriu la vida al voltant d’una zona riberenca del llac Victòria, que juntament amb el Tanganyika i el Malawi, formen els tres grans llacsque en part estan a Tanzània.

Tanzània: amb una extensió de 880.000Km/ i una població de 35.000.000 milions d’habitants, es un dels països més pobres d’Àfrica. Parlen anglès i swahili, practiquenles religions cristiana i musulmana i es constitueixen en República, amb una assemblea i un president amb amplis poders. Limita amb l’oceà índic, amb Kenia, Uganda, Ruanda, Congo, Zàmbia i Moçambic.Aquest país està situat a l’Àfrica centreoriental.

D’aquesta manera, hem situat el lloc on succeeix l’acció d’aquesta pel·lícula impactant: veiem l’arribada d’un avió de càrrega, de fabricació ipersonal soviètic, parlen permanentment en rus, la torre de control de l’aeroport, atès per un sol controlador, no té quasi medis pel tràfic aeri; hi ha grans quantitats de ferralla d’avions estrellatsper sortir-se de les pistes o per algun altre motiu d’accident. La impressió és desastrosa. Aquests grans avions de càrrega, capaços de transportar 55 Tones de peix per viatge(2 diaris), són el mitjàde transport, per portar el peix a Europa. Peix capturat en el llac Victòria, per pescadors natius que reben salaris de misèria i venuts a la fàbrica que s’ocupa de netejarlos, filetejar-los,congelar-los i enviar-los a Europa. Una desgracia ecològica, és per contrapartida, quasi la única font de riquesa per la gent d’aquesta zona.

Algú va introduir al llac Victòria un peix depredador, capaç dedestruir la resta de peixos del llac: la perca del Nil, peix que agafa molt de pes, té bon gust i molt apte pel consum humà, molt sol·licitat a Europa i Japó; al voltant de la perca es mou tot elsistema econòmic de l’entorn. El gran benefici de l’empresa i salaris de misèria pels treballadors.

La fàbrica dóna treball directe a més de 1000 persones, a més a més dels pescadors, els serveis,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palabras malsonantes
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • Darwin
  • darwin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS