El miedo a la libertad, cap 1,2 y 3

Páginas: 4 (772 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2014
 “EL MIEDO A LA LIBERTAD”
Erich Fromm

Erich Fromm, psicoanalista, psicòleg social i filòsof humanista, neix a Frankfurt l’any 1900 y mort a Suïssa l’any 1980. Quan només tenia 14 anys va viurela I Guerra Mundial, fet que el va marcar molt i es va quedar impressionat per la naturalesa de la conducta humana sense entendre un acte tan irracional com la guerra. Aquest xoc va fer que des de benjove s’interessés per la psicologia. Durant la seva etapa escolar va estudiar els autors Freud i Marx, autors que el van influenciar. Més endavant, va estudiar dret i més tard sociologia ipsicoanàlisi en les universitats de Munich i al institut Psicoanalític de Berlin. L’any 1933, Fromm es va instal·lar a Estats Units a causa de l’ascens de Hitler al poder polític.
Pel que fa a la seva vidaprofessional, va ser un dels renovadors tant en la teoria com en la pràctica del psicoanàlisi. Els seus interessos es centren en la definició d’una nova “ciència per l’home”, capaç d’orientar la formacióde una personalitat equilibrada dins dels caos natural, la violència i la soledat que constitueixen les perversions del totalitarisme en la societat contemporània. Els autors que més el van inspirarvan ser tan Mar com Freud i més endavant també va ser influenciat pel budisme zen. Tot i així, no podem dir que Fromm sigui ni marxista ni freudià ja que de cada autor agafa els elements més crítics. Amés a més, també s’interessa per la visió de Thomas Hobbes.
Ha escrit nombrosos llibres en els que reflexa el seu pensament i les seves idees principals com ara el psicoanàlisi humanista, lacaracterologia, el narcisisme maligne, el síndrome de decadència i l’auto sacrifici. Entre tots els seus llibres podem destacar El miedo a la libertad (1947) , El arte de amar (1956) i El corazón del hombre(1980).

La seva obra, El miedo a la libertad és un anàlisi de la situació de l’home en la moderna societat industrial i paròdica noció de llibertat-esclavitut que es produeix al alliberar-se...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Braunstein resumen cap. 1,2 y 3
  • El Arte De La Guerra Cap 1,2 Y 3
  • El Miedo A La Libertad Cap 1 Y2
  • El caballero de la armadura oxidada cap 1,2 y 3
  • Sintesis libro la meta (Cap 1,2 y 3)
  • Principios De Economía Cap. 1,2 Y 3 Mankiw
  • miedo a la libertad cap 7
  • libro parkin cap. 1,2 y 3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS