El Mito De La Caverna Comentario De Texto

Páginas: 4 (955 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
COMENTARI DE TEXT (Avaluació Bloc 1)
Respostes.

1. El text és un diàleg entre Sòcrates i Glaucó que descriu de manera metafòrica la naturalesa de l’home en referència a l’educació. Dins una covaes troben, des del seu naixement, uns presoners encadenats de coll i cames que l’únic que poden veure son unes ombres que altres homes projecten des de fora de la caverna. Si algun d’ells aconseguíssortir de la cova li costaria assimilar la llum del sol i la visió dels objectes sota aquesta nova llum, però finalment sabria com són realment les coses; si aquest home tornés a la cova, la resta depresoners riurien d´ell o fins i tot el matarien si intentés deslligar-los i fer-los sortir a l’exterior.
El text és ple de correspondències i símbols, així doncs la cova és el símbol de la ignorànciaque ens envolta i els presoners són les nostres ànimes presoneres al món sensible, a l’estat d’ignorància; les ombres projectades són les opinions; el presoner alliberat es correspon amb el filòsof ila realitat exterior amb la veritat, amb el món de les idees.

2. El relat és un exemple del mètode que feia servir Sòcrates per posar a l´interlocutor en el camí de la veritat: la maièutica,mitjançant la tècnica de la llevadora, consistent en assistir a l’aprenent en aquest camí basant-se en raonaments inductius amb la seva habilitat per a fer preguntes i examinar críticament les respostes.A través d’aquest mite Plató ens mostra, en primer lloc, que hi ha una continuïtat entre els diferents graus de coneixement, en correspondència amb una visió jerarquitzada de la realitat. Elconeixement més baix vindria donat pels sentits i correspon a l`àmbit de l’opinió, dividit alhora en una part més fosca al nivell de la imaginació i una altra de més claredat, la de la creença. El coneixementmés alt vindria donat pel saber i arribaria al moment en què el presoner escapa de la cova i surt a l’exterior; a partir d’aquest moment comencen dos nivells més, un més baix, quan el presoner,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario de texto del mito de la caverna
  • Comentario Texto Mito De La Caverna
  • Comentario Mito de la Caverna
  • Comentari Plató Mite Caverna
  • COMENTARIO MITO DE LA CAVERNA
  • Comentario de texto de platón
  • Comentario de texto el mito de los metales
  • 4 COMENTARIO DE TEXT0 MITO DE LA CAVERNA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS